Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Dan Mudah

Cara Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat

Wanita dengan penyakit senggugut memang tidak boleh dipisahkan. Lebih kurang 50% wanita yang mengalami haid akan mengalami sakit senggugut dan ada yang terselamat dari sakit senggugut juga. Selain dikenali sebagai senggugut di dalam bahasa melayu ia juga dikenali sebagai period pain di dalam bahasa inggerisnya.

 

Menghilangkan Sakit Senggugut

Tidak Selesa

 

Memang biasanya bagi wanita-wanita diluar sana jika mengalami senggugut teruk akan gunakan cara paling basic atau cara paling cepat untuk menghilangkan sakit senggugut. Diantaranya:

  • Tuam dengan air panas diperut (ada yang seterika perut tetapi pastikan lapik kain)
  • Minum susu panas
  • Minum air suam
  • Sapu dengan minyak angin pada perut dan pinggang
  • Makan makanan yang berkuah dan panas
  • Mandi dengan air panas
  • Makan beberapa biji panadol (cara ini paling-paling sempoi)

 

Bagaimana Senggugut Boleh Terjadi?

Senggugut terjadi disebabkan apabila telur yang dibebaskan oleh ovari tidak disenyawakan oleh sperma, telur tersebut akan dibuang oleh rahim. Sebagai mana yang kita tahu, ketika haid dinding dalam rahim yang tadinya tebal sebagai persediaan untuk hamil tetapi disebabkan telur tidak disenyawakan oleh sperma maka telur dibuang dan tidak melekat pada dinding rahim.

Semasa proses pembuangan telur inilah, rahim akan mengecut dan seterusnya salur darah di sekitar rahim akan mengecut untuk membuang telur tersebut. Dalam proses pengecutan ini yang membuatkan sesetengah wanita berasa sangat sakit sehingga ada yang terpaksa ambil cuti kerana tak tahan dengan sakit senggugut.

 

Cara Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Dan Mudah

Sudah semestinya wanita di luar sana masih lagi tercari-cari apakah cara lain lagi yang paling mudah untuk menghilangkan sakit senggugut setiap bulan. Sekiranya anda tercari-cari suplemen (makanan tambahan) yang boleh memberi kesihatan yang baik dan membantu menghilangkan sakit senggugut anda, anda boleh mencuba Set Hilangkan Senggugut Shaklee.

Shaklee ada menyediakan khas untuk wanita yang mengalami senggugut tanpa mengambil panadol iaitu Set Hilangkan Senggugut. Set ini terdiri daripada GLA Complex dan Ostematrix. Ini adalah diantara set penggemar wanita di luar sana kerana ia memberi kesan yang positif.

 

Menghilangkan Sakit Senggugut

Set Hilangkan Senggugut – Penyelamat Anda!

 

GLA Complex

Wanita yang mengalami sakit senggugut kerana kekurangan linoleic acid dalam tubuh badan mereka. Linoleic acid ini berfungsi untuk membantu mengurangkan radang yang berlaku semasa proses pengecutan rahim ketika haid.

 

Ostematrix

Otot di dalam rahim akan mengecut semasa haid untuk membuang telur yang tidak disenyawakan. Jadi jika anda kurang kalsium dalam tubuh, anda akan lebih mudah mengalami senggugut semasa haid. Ostematrix ini adalah kalsium, jadi ia membekalkan kalsium untuk membantu pengecutan rahim tanpa anda berasa sakit senggugut lagi.

 

 

Apa Kata Mereka Yang Mengamalkan Set Senggugut Ini?

Testimoni GLA Complex Shaklee

Testimoni GLA Complex Shaklee

 

menghilangkan sakit senggugut - testimoni

Sakit senggugut TIADA lagi!

 

 

Video ini saya nak sharing dengan anda, bagaimana pengalaman tentang kisahnya yang mengalami SENGGUGUT dan hilang dengan mudah! Jom tonton hanya klik button play.. 🙂

 

 

 

 

Cara Untuk Order Set Hilangkan Senggugut Shaklee

Harga set ini hanya semurah RM162.25 dan ia mampu bertahan sehingga 2 bulan. Ostematrix mengandungi 120 biji dan GLA Complex pula mengandungi 6o biji soft gel.

Kali ini anda mampu untuk menghilangkan sakit senggugut anda dengan cara paling selamat, mudah dan cepat. Untuk dapatkan Set Hilangkan Senggugut Shaklee, anda boleh hubungi saya seperti no tertera dibawah.

Dapatkan sekarang, jangan biarkan sakit senggugut anda berterusan dan mengganggu anda. Anda mampu mengubahnya!

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. 🙂

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

 

One thought on “Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Dan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge