Tips Dan Cara Atasi Anemia Semasa Hamil Dengan Berkesan

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca semua.. :)

Hari ini sekali ingin dikongsikan kepada anda semua satu topik yang sangat best. Iaitu topik berkait rapat dengan ibu-ibu yang hamil, iaitu topik tentang cara atasi ANEMIA semasa hamil.

Macam-macam komplikasi boleh terjadi masa hamil, salah satunya ialah anemia.

Anemia ini terjadi apabila kandungan hemoglobin (sel darah merah) dalam darah kita rendah. Sel darah merah ini sangat penting tau.. sebab dia lah yang membawa masuk oksigen ke setiap sel-sel tisu dalam badan kita.

 

cara atasi anemia - perbezaan sel darah

cara atasi anemia – perbezaan sel darah

 

Cara Atasi Anemia Macam Mana?

Cara atasi anemia atau cara nak tambah sel-sel darah merah ialah dengan zat besi..

Tetapi malang sekali, kebanyakan mak-mak yang hamil ni kekurangan zat besi dalam simpanan sendiri bagi memenuhi keperluan extra badan (sebab dah ada baby dalam kandungan). Lagi teruk kalau sudah kena morning sickness dan selalu muntah-muntah.

Kalau betul-betul serius, memang kena masuk wad.

 

cara atasi anemia

cara atasi anemia

 

Itu lah yang terjadi pada Puan Aya Chalo kita ini. Siap sudah kena warded pun degil lagi tu tak nak dengar nasihat kakaknya Puan Lin Chalo. Hah, selebihnya tengok sendiri cerita adik beradik ini dalam video di bawah. Bebel panjang-panjang tak beberapa faham pula nanti. Jom tonton video ini… :)

 

 

Cara Atasi Anemia Memang Mudah Bagi Yang Tidak Degil

Anemia ibu hamil ini sudah warded pun degil, tetapi syukur nasib baik Puan Aya Chalo ada seorang kakak yang garang seperti Puan Lin Chalo.

Anemia boleh menyebabkan ibu hamil mengandung dengan macam-macam komplikasi. Tengok apa kakak garang dia buat setiap kali mengandung, bagus bukan.

Tips ini khas bagi ibu-ibu diluar sana yang sudah buntu dan ingin tahu bagaimana mahu atasi masalah ini.

 

Apakah Yang Diambil Untuk Atasi Anemia Dan Berapa Harga?

Mudah sahaja, hanya ambil Vita-Lea untuk atasi anemia. Vita-Lea ini hanya berharga RM88.75 dan ia mempunyai 120 biji boleh bertahan sehingga 4 bulan penggunaannya.

Satu perkara yang anda tidak tahu, ingin saya kongsikan:

 

RM88.75 / 120 biji = RM0.74 sen  … jadi anda hanya ambil sebiji sehari bersamaan RM0.74 sen sahaja sehari..

 

 

Vita-Lea - Iron Formula

Vita-Lea – Iron Formula

 

 

Percaya atau tidak, tindakan anda membuat pilihan ini dapat atasi masalah ANEMIA anda..bertindak sekarang! :)

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

013 205 0607 – SMS/WhatsApp

 

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge