Tips Bagaimana Ibu Hamil Turunkan Berat Badan 24kg Semasa Berpantang

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang tak gembira kalau berjaya turunkan berat badan sebanyak 24kg kan? Kakak-kakak atau adik-adik yang sekarang sedang hamil dan nak slim semula, waktu berpantanglah cara terbaik untuk turunkan berat badan. Betul tak betul atau percaya tak percaya..jom kita lihat bagaimana Puan Zulaili Shalleh dengan jayanya dapat turunkan berat badan sebanyak 24kg.. :)

 

Turunkan Berat Badan

Inilah Puan Zulaili Yang Berjaya Turunkan Berat Badan 24kg.. :)

Apakah Tips Yang Digunakan Puan Zulaili Untuk Turunkan Berat Badan?

  • Berat asal beliau sebanyak 82kilo selepas bersalin bermulanya dalam pantang hingga hanya 6  bulan beliau dapat turunkan sebanyak 24kilo dan sekarang beratnya hanya 58kilo.
  • Apa yang Puan Zulaili amalkan ketika berpantang ialah mengambil suplemen semulajadi iaitu B COMPLEX, OMEGA GUARD, OSTEMATRIX dan VITAMIN C.
  • Puan Zulaili bukan seorang yang mempunyai metabolisme yang tinggi pun dan sebelum ini Puan Zulaili juga telah mencuba bermacam-macam produk untuk kurus, tapi hasilnya tak kurus-kurus pun. Selepas bersalin consistent ambil suplemen semulajadi dan dalam masa yang sama memang menyusu badan untuk bayi, jadi lagi mudahlah untuk kurus.
  • Petua atau kunci Puan Zulaili, untuk kurus lepas bersalin lebih mudah dan senang. Kerana waktu itu body reset to zero, jadi memang senang nak kurus. Katanya nak kurus kenelah hamil, beruntung ibu-ibu hamil.. :)
  • Untuk pengetahuan ketika kita sedang menyusukan bayi, lemak kita sedang dibakar.

 

Berjaya turunkan berat badan

Gemuk?! itu dulu..sekarang tak lagi :D

 

Penurunan Berat Badan Dari Bulan Pertama Hingga Ke Enam

Berikut ialah rekod Puan Zulaila dari bulan pertama berpantang hinggalah bulan ke enam. Memang banyak kilo penurunan berat badannya.

Penurunan;
Bulan pertama: 10kg
Bulan kedua: 6kg
Bulan ketiga: 4kg
Bulan keempat: 2kg
Bulan kelima: 1kg
Bulan keenam: 1kg

Sekarang berat Puan Zulaila masih turun, tapi sikit-sikit sahaja. Dalam 0.2kg untuk sebulan..

Ibu-ibu hamil yang ingin turunkan berat badan dengan mudah dan selamat boleh dapat Set Berpantang Shaklee. Bukan setakat dapat turunkan berat badan, malah ibu sihat bayi pun sihat. Bayi sihat kerana mendapat nutrisi dari sumber suplemen yang diambil oleh ibu melalui susu ibu yang diberi.

 

Disini saya nak share video bagaimana beliau dapatkan turunkan berat badan selepas melahirkan anak ke-3. Jom tonton, rugi tak tengok.. :)

 

 

 

Bagaimana Nak Dapatkan Suplemen Turunkan Berat Badan Ketika Berpantang?

Antara suplemen yang Puan Zulaili amalakan ialah:

B Complex – RM53.75 (120 biji – penggunaan tahan sehingga 3-4 bulan)

Omega Guard – RM136 (90 biji – penggunaan tahan sehingga 1-2 bulan)

Ostematrix – RM61 (120 biji – penggunaan tahan sehingga 1 bulan)

Vitamin C – RM92.50 (180 biji – penggunaan tahan sehingga 5-6 bulan)

Sangat JIMAT dan Berbaloi! :)

 

Jika ibu-ibu diluar sana masih kurang faham dan ingin tanya lebih lanjut boleh hubungi saya. Jangan malu jangan segan. Demi untuk kesihatan anda jangan ada rasa rugi. Yang pasti sihat adalah anda atau orang yang anda sayang.. :)

Sekian sahaja pengalaman Puan Zulaili berjaya turunkan berat badan, Alhamdulillah Puan Zulaili sangat berpuas hati.. :)

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

013 205 0607

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

2 thoughts on “Tips Bagaimana Ibu Hamil Turunkan Berat Badan 24kg Semasa Berpantang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge