Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan GLA Complex Shaklee

Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum saya ucapkan kepada semua pembaca Vitamin4uall.com yang dikasihi kerana sudi memberi ruang kepada anda untuk menimba serba sedikit tentang fibroid dan cyst. Bila bercerita pasal fibroid dan cyst takut juga kan?Tengok gambar di FB Dr. Hamid Arshad dah biasa dah. Dan bukan kes yang jarang-jarang tetapi ia menjadi macam kes hari-hari pulak. Dr. Hamid juga mencadangkan pengambilan suplemen sebagai cara pencegahan.

 

Saranan Dr Hamid Arshad

Saranan Dr Hamid Arshad

 

 

Apakah Punca Fibroid Dan Cyst Boleh Terjadi?

Puncanya ialah apabila berlakunya pertumbuhan luar biasa pada sel didalam rahim kadang-kadang di dalam ovari biasanya disebabkan ketidak seimbangan hormon dalam tubuh wanita. Kerana itulah setiap wanita digalakkan mengamalkan GLA Complex Shaklee atau lebih glamour dengan name EPO yang kaya dengan GLA atau omega-6 dalam diet bagi menangani masalaj ini. Jadi, apa lebihnya GLA Complex dari Shaklee?

 

Kelebihan GLA Complex Shaklee Untuk Fibroid Dan Cyst

GLA Complex Shaklee berasal dari bunga borage flower yang kandungan GLA lebih tinggi dari Evening primerose. Shaklee bukan sahaja menghasilkan GLA semata-mata, malah ia juga menghasilkan gabungan dengan vitamin-E kerana antara kepentingan tubuh wanita ialah antioksidan melawan radikal bebas. Jadi lengkapi diet harian anda untuk hormon teratur, kulit yang cantik dan jauhi penyakit ditakuti wanita ini iaitu cancer, fibroid dan lain-lain.

 

Testimoni Pengidap Fibroid

Disini saya ada sertakan testimoni bagi wanita yang pernah mengidap fibroid suatu ketika dulu. Hasilnya sangat memberangsangkan dan In Shaa Allah produk Shaklee membantu anda-anda yang mengalami masalah yang sama.

Pengguna Shaklee ini mengamalkan ESP, Garlic dan Ostematrix.

Testimoni Fibroid Dan Cyst

Testimoni Fibroid Dan Cyst

 

Testimoni Fibroid Dan Cyst

Testimoni Fibroid Dan Cyst

 

 

Testimoni Pengidap Cyst

Pengguna Shaklee ini mengamalkan GLA Complex Shaklee.

 

Testimoni Fibroid #3

Testimoni Fibroid Dan Cyst #3

 

 

Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan Cara Pemakanan Yang Betul

Silap utama kita bila dah ambik satu suplemen kita rasa lebih kurang macam ubat magik la…jadi, 100% bergantung pada itu. Kita sangat-sangatlah lupa yang pemakanan kita sehari-hari itu juga memberi impak yang sangat besar pada diri kita sendiri.  GLA Complex sangat bagus untuk menstabilkan hormon, terutama sekali untuk orang-orang yang ada fibroid dan cyst ni. Jadi, kalau hormones balance, fibroid dan cyst tak membesar. Tetapi…..kita perlu jaga pemakanan juga.

Perlu study apa yang elok dan tak elok kita makan. Sekarang ini bukannya susah nak dapatkan info, google saja. Pesakit cyst ni, contohnya tak boleh makan benda-benda yang ada menaikkan hormones estrogen sebab pesakit fibroid dan cyst ini Estrogen dominance. Tak boleh minum susu atau any dairy products like cheese, etc, tak boleh minum soya, tak boleh makan jagung, wheat, dan banyak lagi. Perlukan products yang gluten free. Jadi, cuba fikir kalau ambil GLA Complex tetapi dalam masa yang sama bedal makan juga benda-benda yang menaikkan hormone estrogen, whats the point??? Sian Gla Complex tu keje keras lawan yang lain-lain tu. Fikir-fikirkan.. :)

Bila amik GLA Complex tetapi tetap hentam fast food + dairy products + soy protein semua sebab dalam mind setting cakap “ooo takpe, aku dah amik GLA Complex”. Shaklee bukan ubat. Shaklee makanan tambahan. Kalau ada doktor bekalkan ubat, jangan tak ambil. Kena ambil ubat doktor juga. Jarakkan masa pengambilan.

 

 

Untuk konsultasi dan pertanyaan, boleh hubungi saya.. :)

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com