Pengalaman Mudah Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

 

Pengalaman Mudah Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum saya ucapkan pada semua pembaca Vitamin4uall.com semoga anda semua di bawah lindungan-Nya. Kali ini saya suka nak kongsikan kepada anda semua yang sudah berkahwin tetapi masih belum mempunyai cahaya mata. Mungkin sudah bertahun menunggu, sesungguhnya rezeki itu milik-Nya. Kita berusaha dan Tuhan jua lah yang menentukan, ada hikmah disebaliknya. Jadi topik yang saya nak kongsikan kali ini ialah PENGALAMAN MUDAH HAMIL DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE.. :)

 

Apakah Kelebihan GLA Complex Shaklee Pada Yang Ingin Hamil

  • GLA Complex Shaklee adalah asid lemak Omega-6. Diperlukan oleh tubuh kita, tetapi tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita. Asid lemak Omega-6 sangat penting untuk fungsi otak, pertumbuhan normal, mengurangkan inflamasi, mengawal metabolisma dan memelihara sistem reproduktif.
  • Borage oil mengandungi GLA (omega 6) yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding GLA dalam EPO iaitu sebanyak 10%.
  • Dapat disimpulkan bahawa GLA Complex Shaklee bukan saja penting untuk wanita, tetapi juga lelaki dan kanak-kanak yang sedang membesar.
  • GLA Complex Shaklee memelihara sistem reproduktif, wanita lepas bersalin pun digalakkan ambik GLA Complex Shaklee untuk seimbangkan hormon. In sha Allah kesuburan pun meningkat.
  • Bagus di amalkan untuk ibu baru lepas bersalin. Untuk betulkan hormon dan lancarkn pengeluaran darah kotor kita tu.
  • Selain menstabilkan hormon, ia juga perbaiki peredaran haid.
  • Untuk hilangkan senggugut dan tingkatkan kesuburan.
  • Dalam EPO ada GLA, ramai wanita ambil EPO sebab inginkan GLA.

 

 

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex Shaklee

 

 

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex #1

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex

 

 

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex #3

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex

 

 

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex #4

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex

 

 

 Testimoni Hamil Dengan GLA Complex #5

Testimoni Hamil Dengan GLA Complex

 

 

 

Manfaat Utama GLA Complex Shaklee

  • Herba tradisi yang dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus – memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidak hadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melabatikan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringkan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumastisma, artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringakan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekana darah tinggi, mengelak maslah jantung seperti arteriosklerosi dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki tekstur rambut – memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan autisma (ADD/ADHD) –  dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktid.

 

 

GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

 

 

Untuk konsultasi dan pertanyaan, boleh hubungi saya.. :)

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

 

Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan GLA Complex Shaklee

Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum saya ucapkan kepada semua pembaca Vitamin4uall.com yang dikasihi kerana sudi memberi ruang kepada anda untuk menimba serba sedikit tentang fibroid dan cyst. Bila bercerita pasal fibroid dan cyst takut juga kan?Tengok gambar di FB Dr. Hamid Arshad dah biasa dah. Dan bukan kes yang jarang-jarang tetapi ia menjadi macam kes hari-hari pulak. Dr. Hamid juga mencadangkan pengambilan suplemen sebagai cara pencegahan.

 

Saranan Dr Hamid Arshad

Saranan Dr Hamid Arshad

 

 

Apakah Punca Fibroid Dan Cyst Boleh Terjadi?

Puncanya ialah apabila berlakunya pertumbuhan luar biasa pada sel didalam rahim kadang-kadang di dalam ovari biasanya disebabkan ketidak seimbangan hormon dalam tubuh wanita. Kerana itulah setiap wanita digalakkan mengamalkan GLA Complex Shaklee atau lebih glamour dengan name EPO yang kaya dengan GLA atau omega-6 dalam diet bagi menangani masalaj ini. Jadi, apa lebihnya GLA Complex dari Shaklee?

 

Kelebihan GLA Complex Shaklee Untuk Fibroid Dan Cyst

GLA Complex Shaklee berasal dari bunga borage flower yang kandungan GLA lebih tinggi dari Evening primerose. Shaklee bukan sahaja menghasilkan GLA semata-mata, malah ia juga menghasilkan gabungan dengan vitamin-E kerana antara kepentingan tubuh wanita ialah antioksidan melawan radikal bebas. Jadi lengkapi diet harian anda untuk hormon teratur, kulit yang cantik dan jauhi penyakit ditakuti wanita ini iaitu cancer, fibroid dan lain-lain.

 

Testimoni Pengidap Fibroid

Disini saya ada sertakan testimoni bagi wanita yang pernah mengidap fibroid suatu ketika dulu. Hasilnya sangat memberangsangkan dan In Shaa Allah produk Shaklee membantu anda-anda yang mengalami masalah yang sama.

Pengguna Shaklee ini mengamalkan ESP, Garlic dan Ostematrix.

Testimoni Fibroid Dan Cyst

Testimoni Fibroid Dan Cyst

 

Testimoni Fibroid Dan Cyst

Testimoni Fibroid Dan Cyst

 

 

Testimoni Pengidap Cyst

Pengguna Shaklee ini mengamalkan GLA Complex Shaklee.

 

Testimoni Fibroid #3

Testimoni Fibroid Dan Cyst #3

 

 

Atasi Fibroid Dan Cyst Dengan Cara Pemakanan Yang Betul

Silap utama kita bila dah ambik satu suplemen kita rasa lebih kurang macam ubat magik la…jadi, 100% bergantung pada itu. Kita sangat-sangatlah lupa yang pemakanan kita sehari-hari itu juga memberi impak yang sangat besar pada diri kita sendiri.  GLA Complex sangat bagus untuk menstabilkan hormon, terutama sekali untuk orang-orang yang ada fibroid dan cyst ni. Jadi, kalau hormones balance, fibroid dan cyst tak membesar. Tetapi…..kita perlu jaga pemakanan juga.

Perlu study apa yang elok dan tak elok kita makan. Sekarang ini bukannya susah nak dapatkan info, google saja. Pesakit cyst ni, contohnya tak boleh makan benda-benda yang ada menaikkan hormones estrogen sebab pesakit fibroid dan cyst ini Estrogen dominance. Tak boleh minum susu atau any dairy products like cheese, etc, tak boleh minum soya, tak boleh makan jagung, wheat, dan banyak lagi. Perlukan products yang gluten free. Jadi, cuba fikir kalau ambil GLA Complex tetapi dalam masa yang sama bedal makan juga benda-benda yang menaikkan hormone estrogen, whats the point??? Sian Gla Complex tu keje keras lawan yang lain-lain tu. Fikir-fikirkan.. :)

Bila amik GLA Complex tetapi tetap hentam fast food + dairy products + soy protein semua sebab dalam mind setting cakap “ooo takpe, aku dah amik GLA Complex”. Shaklee bukan ubat. Shaklee makanan tambahan. Kalau ada doktor bekalkan ubat, jangan tak ambil. Kena ambil ubat doktor juga. Jarakkan masa pengambilan.

 

 

Untuk konsultasi dan pertanyaan, boleh hubungi saya.. :)

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Kelebihan GLA Complex Shaklee Buat Wanita Gembira

Kelebihan GLA Complex Shaklee Buat Wanita Gembira

Kali ini saya ingin kongsikan kepada anda semua tentang kelebihan GLA Complex Shaklee ini. Apakah yang menyebabkan wanita diluar sana sukakan GLA Complex Shaklee ini? Ada yang katakan GLA Complex Shaklee ini sama macam EPO (Evening Primrose Oil). Betul ke?

Saya pasti ramai daripada anda pernah mendengar makanan tambahan EPO. Saya telah diminta dan ditanya berkali-kali sama ada Shaklee mempunyai EPO ke? Dan jawapan saya adalah Shaklee memang ada menawarkan sesuatu yang lebih baik daripada EPO!

Sebab mengapa kita mengambil makanan tambahan EPO adalah kerana ia mengandungi gamma-linolenik asid (GLA) yang memberi manfaat kepada kesihatan wanita, sakit sendi dan banyak lagi faedah yang akan kita perolehi.  GLA Complex Shaklee ini juga mengandungi gamma-linolenik asid (GLA) seperti namanya GLA tetapi ia adalah diekstrak daripada Borage Oil dan bukan Evening Primrose Oil.

 

Perbezaan GLA Complex Shaklee

Mengapa Shaklee memilih Minyak Borage sebagai sumber utama untuk GLA Complex?

Ini kerana GLA yang paling banyak tertumpu adalah dari benih Borage! Selain itu, kepekatan GLA Complex Shaklee terbukti lebih baik dalam membantu melegakan gejala-gejala PMS, gejala artritis dan juga ekzema.

Setiap kapsul GLA Complex Shaklee  mengandungi 300 mg GLA, dan meningkatkan keberkesanannya, GLA Complex Shaklee juga mengandungi Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan Omega-6.

Asid gamma linolenik telah digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan gejala-gejala menopaus. Disini saya akan senaraikan lagi kelebihan GLA Complex Shaklee.

 

Kebaikan Dan Kelebihan GLA Complex Shaklee

  1. Mengawal kedua-dua estrogen dan testosteron hormon
  2. Melegakan simptom PMS
  3. Melegakan ulser, kelesuan dan membantu dalam penjelasan kahak
  4. Melegakan sakit-sakit saraf
  5. Meningkatkan stamina
  6. Membantu menopaus dan melambatkan penuaan (dengan penggunaan jangka panjang)
  7. Membantu dalam prostat lelaki dan masalah kerap membuang air kecil
  8. Kaya dengan anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun kita
  9. Menghalang pertumbuhan tumor kanser dan sel-sel
  10. Mengurangkan radang kulit, ekzema, alahan, gatal dan kulit kering
  11. Membantu mengurangkan pigmentasi
  12. Membantu mencegah komplikasi diabetes (seperti kerosakan saraf)
  13. Membantu dalam mengurangkan rasa sakit dan bengkak yang dikaitkan dengan penyakit sendi dan arhritis
  14. Memperbaiki rambut, kulit dan kuku
  15. Asid gamma linolenik secara klinikal terbukti untuk membantu dalam autisme dan ADD / ADHD

 

Sekarang anda mempunyai gambaran yang lebih jelas mengenai bagaimana GLA Complex Shaklee begitu luar biasa. Cepat rebut GLA Complex Shaklee SEKARANG untuk menjadi milik anda HARI INI sementara masih ada!

 

GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

 

Hubungi segera untuk konsultasi PERCUMA dan anda boleh juga bertanya:

Ayu_Rahayu

Sms/WhatsApp: 013 205 0607

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com