Rahsia Atasi Masalah HB Rendah Dan Kaki Kejang Semasa Hamil

Assalamualaikum..

 

Masih teringat waktu Ayu mengandungkan Muhammad Huzaifah anak pertama. Pada mulanya, Ayu seperti ibu-ibu lain yang hanya ambil ubat atas nasihat doktor seperti asid folic, obimin dan lain-lain. Ambil konsisten sampailah kandungan 7 bulan kerap pula kaki kejang walaupun dah pakai stokin dan makan ubat kalsium dari doktor tapi masih kaki kejang lagi. Tapi syukur Alhamdulillah, ada suami yang rajin nak urutkan kaki.

Kaki kejang semasa hamil memang rasa tak selesa atau azab sangat bagi setiap ibu mengandung terutama sekali waktu tidur tengah malam. Itu semua kisah lama waktu tak kenal lagi suplemen hebat..hehe

 

HB rendah dan kaki kejang semasa hamil tiada lagi

HB rendah dan kaki kejang semasa hamil tiada lagi

 

Berbeza pula waktu Ayu mengandungkan anak kedua iaitu Muhammad Umar. Bila tahu disahkan hamil kali kedua, Ayu dah pun bersiap sedia dengan suplemen yang Ayu yakin ia lebih Semulajadi, Selamat dan Berkesan. Ayu sangat pasti ibu-ibu diluar sana mesti nak berikan yang terbaik untuk bayi dalam kandungankan? Begitu juga Ayu.. :)

Suplemen yang Ayu amalkan ni, Ayu bawa dan tunjuk pada doktor dan doktor benarkan untuk Ayu teruskan ambil. Apa yang terdapat pada ubat doktor ada juga dalam suplemen tu, memang semua complete. Hamil anak kedua ni memang Ayu ambil suplemen saja tak ambil pun ubat doktor. Badan tetap sihat bertenaga, tak ada lagi masalah kaki kejang semasa hamil, HB rendah, kencing manis dan macam-macam lagi. Yang penting sekali bayi dan mamanya sihat. Syukur Alhamdulillah.. :)

Tapi lain pula kisahnya dari seorang sahabat kita ni iaitu Aya Chalo sebab dia rajin keluar masuk hospital. Kenapa ye?? Jom tengok sekejap video ni, Aya Chalo ni degil tak nak dengar nasihat orang. Dah kene baru rasa nak insaf.. :)

 

Dari video diatas, berbezakan sebelum ambil suplemen dengan selepas? Selepas ambil suplemen tiada lagi HB rendah, dia terkejut doktor lagi terkejut.. :)

 

Cara Atasi HB Rendah Dan Kaki Kejang Semasa Hamil

Ayu hanya amalkan pengambilan suplemen Set Hamil Shaklee dari awal mengandung hingga bayi lahir. Ia terdiri daripada:

  1. Vita-lea with Iron – 120 Biji (RM 94.10)
  2. B-complex with Folic Acid – 120 Biji (RM 57)
  3. Vitamin C – 180 Biji (RM 98.05)
  4. Ostematrix – 120 Biji (RM 64.70)

Kesemuanya hanya berjumlah RM 313.85. Set Hamil Shaklee ini sangat berbaloi kerana:

  • Ia suplemen yang memang semula jadi, selamat dan berkesan
  • Ia mengambil masa lebih kurang 4 bulan untuk habiskan, sangat jimat!
  • Ia juga boleh diambil sepanjang tempoh dalam pantang dan penyusuan, super duper jimat!
  • Ia boleh jadi lebih murah bila jadi ahli, memang untung sangat

 

Elakkan kaki kejang semasa hamil

Elakkan kaki kejang semasa hamil

 

 

Sebab-sebab diatas ni yang buat Ayu memilih Set Hamil Shaklee. Ada satu lagi video best yang Ayu nak kongsikan. Rugi kalau tak tengok sebab beliau ini sedang mengandung tapi masih boleh travel sana sini dan panjat Candi Borobudur. Hebat sangat ke? Jom tonton sekejap video pendek ni.. :)

 

 

 

Benar atau tidak mari kita tengok apa kata mereka yang dah pernah ambil Set Hamil Shaklee.. :)

Testimoni 1 :

 

Ostemarix baik untuk elak kejang kaki semasa hamil

Ostemarix baik untuk elak kaki kejang semasa hamil

 

 Testimoni 2 :

 

HB rendah tiada lagi

HB rendah tiada lagi

 

Testimoni 3 :

Multivitamin perlu diambil bagi setiap ibu hamil

Multivitamin perlu diambil bagi setiap ibu hamil

 

 

Adik-adik atau kakak-kakak yang sedang hamil dan ingin mengamalkan Set Hamil Shaklee ini atau ingin bertanya boleh WhatsApp saya 013 205 0607 jangan malu jangan segan..

 

 

 

Daftar Ahli

 

FB fan page : Vitamin4u 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge