Kisah Benar Saya Dan Shaklee

Kisah Benar Saya Di Dalam Shaklee

Saya hari ini tergerak hati ingin kongsikan kisah saya dan Shaklee iaitu bagaimana saya boleh kenal Shaklee, dari mana saya tahu tentang Shaklee dan bagaimana saya boleh jatuh cinta dengan Shaklee ini.. :)

Bagaiman saya boleh kenal Shaklee?

Hokey, kisahnya saya apabila berkahwin dan dapat seorang cahaya mata. Bila lahir baby pertama, kawan sepejabat saya sharing cerita tentang Shaklee baik untuk ibu-ibu yang nak maintain susu badan. Kawan sepejabat saya share tentang Shaklee melalui email kepada saya. Jadi, saya mula berminat dan dari situ saya terus rasa ingin mencuba set trial. Beli dan terus repeat order lagi, sebab waktu tu rasa macam best pulak, susu badan pun makin bertambah. Dan saya mula stop ambil Shaklee bila anak pertama saya cukup 2 tahun.

Apa yang menyebabkan saya jatuh cinta dengan Shaklee?

Kemudian, dalam hati ni teringin sangat rasa nak menimang cahaya mata untuk kali kedua. Alhamdulillah, usaha berhasil apabila saya berjaya hamil untuk kali kedua. Bila saya disahkan hamil, terus saya google tentang set suplemen yang baik untuk ibu-ibu hamil. Cari punya cari, baca punya baca..akhirnya saya jumpa satu website yang buat saya jatuh cinta teramat sangat tentang kelebihan dan kebaikan suplemen Shaklee khas untuk ibu-ibu hamil macam saya ni. Saya rasa semua ibu-ibu diluar sana mesti ingin berikan yang terbaik untuk baby dalam kandungan anda bukan? Termasuklah saya tidak terkecuali.

Perbezaan selepas kenal dan mengambil produk Shaklee

Apabila saya dah jatuh cinta dengan Shaklee terus saya order full set hamil untuk 1st trimester, walaupun waktu itu ada mabuk-mabuk sikit tetap ambil dan telan suplemen Shaklee. Tetapi mabuk saya waktu tu tak lah seteruk waktu saya hamilkan anak pertama dulu. Kemudian saya terus ada rasa nak join jadi ahli Shaklee sebab nak maintain consume produk Shaklee untuk 2nd trimester baby saya ni. Lagi pun, kalau saya join ahli pun tak rugi sebab saya akan beli produk Shaklee dengan harga member, jadi harganya pun memang mampu milik setiap orang.

Bezanya bila saya ambil suplemen Shaklee ni:

  • mabuk dan loya tekak kurang
  • badan bertenaga tak lembik dan penat sangat
  • yang penting sekali betis tak kena simpul biawak waktu malam tidur..waahh! lega, kalau tidak merana sakitnya
  • baby sihat saja dalam perut, doktor yang bagi tahu bila scan dan membesar dengan sihat
  • tak ada kencing manis
  • tak ada darah tinggi
  • 1 lagi penting baby tak ada terkena jaundis pun waktu melahirkan
  • ibu dan baby sihat dua-duanya

Baby Shaklee Sihat Dan Comel

Baby Shaklee Saya Sihat Dan Comel

Perkara yang menggembirakan selepas join Shaklee

Terlalu banyak yang buat saya gembira sangat bila join Shaklee ni. Gembira sampai rasa nak menitik air mata ni..Ya Allah, tuhan saja yang tahu.. :) Antara perkara yang buat saya gembira:

  • sudah tentulah buat saya dan baby saya sihat sentiasa.
  • saya dapat bantu ayah yang ada masalah sakit-sakit sendi. Selepas ambil terus sihat dan tak sakit lagi katanya. terus saya rasa peliknya dah tak sakit lepas seminggu ambil Shaklee.
  • saya dapat bantu kawan-kawan yang ada masalah kesihatan dengan mudah dengan ambil Shaklee saja.
  • last sekali saya seronok bila Shaklee bagi saya BONUS. ada tak diantara kita ni tak suka bila ada orang bagi cash. Walaupun Rm50 siapa nak bagi, mesti rasa macam bestnya..rasa nak lompat kan? hehe.. :)

Banyak lagi lah yang saya nak sharing kat sini..tapi rasa macam dah panjang sangat ni. Nanti lain hari saya share lagi ya. Semoga entry yang saya share ni memberi manfaat kepada pembaca. Sekian terima kasih.. :)

.

.

^__^

013 205 0607 – Ayu_Rahayu

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge