Kempen Drug Free! Perbezaan Ubat Dan Suplemen

Apakah Kempen Drug Free? Apa Perbezaan Ubat Dan Suplemen?

Pertama sekali, kita kena FAHAM, apa perbezaan ubat dan suplemen? Saya ambil contoh suplemen paling best tentulah Shaklee. Kenapa Shaklee? Sebab sudah hampir 3 tahun saya ambil Shaklee kesannya saya tidak ambil ubat lagi contohnya macam PANADOL, anak-anak ambil Shaklee, suami pun.

Kempen Drug Free, Perbezaan Ubat Dan Suplemen

Kempen Drug Free, Perbezaan Ubat Dan Suplemen

 

Faham Betul-betul Perbezaan Ubat Dan Suplemen

  • Shaklee merawat PUNCA, ubat menghapuskan SIMPTOM

Contoh : Sakit kepala

Ubat : menghilangkan rasa sakit kepala dengan menjadikan salur darah membesar dan melancarkan peredaran darah

Shaklee : melancarkan peredaran darah secara semulajadi

Nampak sama, tetapi tak serupa. Ubat memaksa tubuh kita bekerja, dia PAKSA. Walaupun kita hilang sakit, tetapi tubuh kita TERTEKAN. Bayangkan kalau orang paksa kita makan. Sumbat-sumbat memang kenyang, tetapi stress.

Shaklee pula ia buat tubuh kita lakukannya dengan relahati.

Sebab itu ubat kesan dia segera, tetapi Shaklee lambat.

 

Kempen Drug Free - Katakan Tidak!

Kempen Drug Free – Katakan Tidak!

 

  • Shaklee tiada side effect, ubat ada kesan sampingan

Mengikut satu study, penyakit 3 serangkai (jantung, kecing manis, darah tinggi) adalah berpunca dari PENGAMBILAN UBAT untuk salah satu masalah.

Haa… Haru kan. Makan ubat darah tinggi, tetapi dapat pakej sakit jatung dan kecing manis.

Pengambilan ubat yang overdose boleh menyebabkan kematian. Malah, salah makan ubat pun boleh menyebabkan mati!

Tapi kaauo makan Shaklee, contohnya ambil AJHT Shaklee boleh hilang rabun pula!

Dan tak pernah lagi ada orang mati sebab terlebih atau salah makan vitamin (ini fakta)

 

  • Shaklee dari bahan SEMULAJADI, Ubat dari BAHAN KIMIA (drug)
  • Shaklee mencegah dan membina, Ubat MERAWAT

 

Kalau sakit, makan ubat. Sebelum sakit, mana boleh makan ubat kan. Sebelum sakit, makan Shaklee. Masa sakit pun boleh makan Shaklee walaupun makan ubat, dan kesan dia lebih baik!

Ayah customer saya, lung cancer stage 4. Orang kata kalau dah lung (paru-paru) stage 4 pula tu… Tawakal aje lah.. Tetapi masa kemo dia ambil Shaklee. Dokto pun terkejut sebab dia sangat sihat, ceria, dan kanser dia reduce kepada 30% dalam masa 2 bulan! Ada orang meninggal sebab lung cancer. Bila ada orang yang dapat survive dengan ambil suplemen Shaklee, rasa terharu sangat dan rasa inilah yang aku kena buat, kongsi lagi benda macam ini dengan orang yang ada masalah sama.

Banyak lagi cerita-cerita perkongsian dari seseorang yang tidak sihat kepada hidup yang lebih sihat.. :)

 

set jantung sihat

set jantung sihat

 

Kesimpulan Tentang Perbezaan Ubat Dan Suplemen

Pengambilan ubat berterusan boleh bagi kesan negatif pada kesihatan.

Kawan saya sendiri pernah diberi ubat sakit jantung walaupun dia tak ada sakit jantung. Dan selepas 2 tahun dia sakit, dan katanya akibat dari pengambilan ubat tu.

Tetapi… Kalau ambil CoQ10 Shaklee walaupun jantung tak ada problem, takkan kena sakit apa-apa, malah akan rasa lebih bertenaga. Kita memang tak akan percaya kalau tak mencuba, betulkan? Jadi jangan percaya tetapi cuba dulu..

Oleh itu, kita cuba dan kongsi untuk REDUCE penggunaan ubat dalam kehidupan kita. Kita masih tetap perlukan ubat, tetapi MINIMA. Amalkan cara hidup yang sihat dan lebih bermakna.

Mulakan dari sekarang.. :)

 

 Saya Nak Beli Shaklee Lah!!

Sebelum anda ingin beli, fikirkan apa masalah kesihatan anda atau anda memang sihat tetapi nak maintain sihat atau fikirkan tentang kesihatan orang kesayangan anda. Kemudian, terus buat keputusan untuk hubungi saya SMS/WhatsApp 013 205 0607 untuk sebarang pertanyaan. 

Yang baik itu datang dari-Nya, dan yang lemah itu dari saya sendiri.. :)

 

 

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge