Ibu Muda Serik Nak Beranak Lagi Kerana Sembelit Ketika Berpantang? Tip Atasinya

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda pembaca artikel gempak ini.. :)

 

Pantang Itu Menyeksakan…Lelaki tahu buat je, ye dak? Ok..gurau aje.

Ada mak-mak serik nak beranak lagi sebab tidak tahan lagi sakit SEMASA deliver. Ada juga orang yang taubat tak nak anak lagi dah sebab tak tahan sakit SELEPAS beranak. Sakit seperti di siat-siat, kan? Hanya orang perempuan sahaja yang tahu. Terutama sekali jika sembelit ketika berpantang, kan?

 

sembelit ketika berpantang amat menyeksakan

sembelit ketika berpantang amat menyeksakan

 

sembelit ketika berpantang

Keadaan dalam tidak normal dan normal

 

Tetapi kita sungguh beruntung hari ini sebab mempunyai seseorang yang sudi berkongsi pengalaman berpantang beliau secara LIVE. Daripada luka sampailah sembelit, fuh! memang sangat mengujakan. Siap ada gaya-gaya giyomi pula tu. Continue reading

Lelaki Aktif Sukan Lumpuh Satu Badan Kerana Malas Amalkan Vitamin?

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua para pembaca, semoga sihat hendaknya..

 

Hari ini ingin saya kongsikan tentang topik “Suami Malas Nak Telan Vitamin?”

  • Berapa kali anda paksa suami masing-masing telan vitamin?
  • Nak kena sediakan vitamin-vitamin tu baru suami nak telan?
  • Malas nak telan banyak-banyak, jadi para suami minum VIVIX aje?
  • Takmo makan apa-apa vitamin selagi tak sakit? atau
  • Balik ceramah tentang pentingnya jaga kesihatan, baru terkial-terkial cari vitamin?

 

Lumpuh satu badan

Lumpuh satu badan – pergerakan amat terbatas

 

Saya ada kawan (lelaki) yang kalau nak beli vitamin tu habis tengok satu-satu content dan mineral pada botol brand mana yang paling banyak “isi”. Kalau dia pernah belajar nutritionist, memang sudah pasti dia pilih Shaklee, kan? Continue reading

Tips Bagaimana Ibu Hamil Turunkan Berat Badan 24kg Semasa Berpantang

Assalamualaikum wbt,

Siapa yang tak gembira kalau berjaya turunkan berat badan sebanyak 24kg kan? Kakak-kakak atau adik-adik yang sekarang sedang hamil dan nak slim semula, waktu berpantanglah cara terbaik untuk turunkan berat badan. Betul tak betul atau percaya tak percaya..jom kita lihat bagaimana Puan Zulaili Shalleh dengan jayanya dapat turunkan berat badan sebanyak 24kg.. :)

 

Turunkan Berat Badan

Inilah Puan Zulaili Yang Berjaya Turunkan Berat Badan 24kg.. :)

Continue reading

Testimoni Ini Untuk Anda Yang Ingin Hamil – GLA Complex

Assalamualaikum wbt

 

Baru-baru ini pengguna Shaklee digemparkan dengan cerita seorang cikgu mengalami “Bengkak Rahim” selepas mengambil salah satu product Shaklee iaitu GLA Complex selama 2 bulan. Adalah sesuatu yang amat mengejutkan kepada semua pengguna Shaklee yang sudah bertahun lama mengamalkannya. Kalau tak silap saya ada yang sudah ambil 10 tahun lamanya.

 

Rahim Bengkak, Cyst Dan Fibroid

Atasi Cyst Dan Fibroid Dengan GLA Complex

 

GLA Complex mampu mengawal hormon jadi mungkin kalau kita ada cyst ia boleh mengecut atau jadi healing crisis. Cyst juga boleh jadi lebih teruk tetapi GLA penyebab kepada cyst terjadi mungkin tidak betul. Mungkin kita sudah sekian lama ada cyst dalam rahim, kemudian ambil GLA jadi simptom dia akan keluar. Cyst atau Fibroid tidak boleh terjadi dalam masa yang singkat 1 atau 2 bulan, ia makan masa bertahun.

 

Fungsi GLA Complex Secara Basic

  • Kandungan – Borage oil mengandungi GLA (omega 6) yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding GLA dalam EPO biasa-biasa iaitu sebanyak 10%
  • Sudah lama tidak haid, GLA boleh atasinya. Ia akan regular-kan period
  • Boleh menghilangkan jeragat dan jerawat
  • Hilangkan senggugut dan tingkatkan kesuburan wanita
  • Yang nak hamil, GLA memang sangat membantu
  • GLA Complex lebih power dari EPO, kandungan GLA lebih 2 kali ganda
  • Untuk Allergy kulit, psoriasis, eczema
  • Boleh turunkan berat badan
  • Kulit wajah jadi cantik dan lebih sekata – kulit glowing
  • Boleh mengecilkan saiz fibroid
  • Haid akan teratur
  • Hubungan suami isteri lebih erat

 

Anda mungkin juga meminati entry yang berkaitan dengan GLA Complex

 

 

 

Testimoni 1: Senggugut berkurang selepas ambil GLA Complex

Dengan izin seorang pelanggan yang sudi kongsikan kisahnya selepas mengambil GLA Complex. Hasilnya memang memberangsangkan. Beliau ini sudah hampir 10 tahun masih belum dikurniakan cahaya mata. Kita doakan semoga beliau mendapat cahaya mata dengan mengambil GLA. Kerana GLA Complex boleh mengembalikan hormon yang tidak sihat kepada hormon yang sihat dan lebih subur. Dan jangan dilupa..kesihatan En Suami pun perlu dipantau.. :)

 

Testimoni GLA Complex Shaklee

Testimoni GLA Complex Shaklee

 

Pengguna GLA Complex

Inilah tuan punya badan yang ambil GLA Complex – TQ kerana izinkan share gambar

 

 

Testimoni 2: Gembira Hamil Dengan Ambil GLA Complex

Ada yang ingat nak regular-kan haid, sekali tup tup…mengandungi pula, rezeki.. :)

 

Hamil Dengan GLA Complex

Hamil Dengan GLA Complex

 

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :)

Setiap Pembelian Mendapat Konsultasi PERCUMA!

 

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com