12 Tips Banyakkan Susu Badan Ibu Supaya Anak Tak Menangis Kelaparan

 

Agak cemas jika susu badan ibu semakin rundum bukan? Alhamdulillah kerana saya dapat menyusukan anak-anak hingga cukup 2 tahun. Pahit manis dalam menyusukan anak itu semua pengalaman terindah.

Saya doakan ibu-ibu lain juga berjaya menyusukan anak masing-masing hingga cukup 2 tahun. Apa pun, saya dan ibu-ibu yang lain kene bersyukur walaupun susu badan banyak atau tidak. Betul tak?

Tips Banyakkan susu badan ibu _1

 

 

Continue reading

6 Tips Penyusuan Susu Ibu Ketika Berpuasa

 

Sekarang dah hujung bulan Syaaban, lagi beberapa hari lagi nak masuk bulan Ramadhan..lebih kurang 3 ke 4 hari je lagi. Excited nak puasa?

Tapi ibu-ibu yang menyusu apa khabar? Stok susu dah cukup ke bulan puasa nanti? Risau susu drop dan tak cukup bila puasa nanti? Takut nanti rasa letih dan tak larat ke?

Ibu-ibu jangan risau-risau, pemikiran yang negative tal elok tau untuk ibu menyusu..nanti drop susu.. :)

tips penyusuan susu ibu ketika berpuasa _2

Untuk hilangkan rasa risau dalam hati ibu-ibu, saya nak kongsikan beberapa tips penyusuan susu ibu semasa berpuasa.. :)

 

Continue reading

Tips Buat Ibu Hamil Dalam Pemilihan Pam Susu Dengan Betul

Tips Dalam Memilih Pam Susu Yang Betul

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca..

Ramai mommies yang memilih pam susu mengikut bajet tanpa membuat perancangan awal ketika disahkan hamil. Akhirnya pam yang dibeli tidak sesuai dan terpaksa bertukar berkali-kali yang akhirnya membawa lebih banyak pembaziran.

Tahukah mommies pemilihan pam susu sangat-sangat memainkan peranan penting dalam penghasilan susu yang optimum?
Ia sama seperti cara lekapan dan hisapan bayi. Jika lekapan dan hisapan tidak betul, maka susu yang terhasil pun kurang memberangsangkan. Betul betul?

Jadi bila mommies disahkan hamil pastikan mommies mula menyimpan wang sikit-sikit untuk mendapatkan pam yang serasi bersama.

Jika mommies tak terfikir nak menyimpan awal, mommies boleh beli pam mengikut kemampuan dulu, kemudian pada masa yang sama mula menyimpan untuk dapatkan pam yang lebih efektif bila dah tersedar tentang kepentingan pam susu yang sesuai agar penghasilan susu mommies makin meningkat.

 

pam susu pilihan ramai

Pam susu pilihan ramai

Continue reading

Tambahkan Susu Badan Dengan Set Penyusuan Shaklee

Tambahkan Susu Badan Dengan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee untuk tambahkan susu badan semakin mendapat perhatian dan permintaan ramai terutama sekali sudah tentu di kalangan ibu-ibu yang menyusukan bayi mereka. Ini kerana mereka ingin cuba memberikan khasiat  atau zat yang terbaik untuk bayi yang masih belum mengambil sebarang apa-apa makanan pun selain susu ibu. Oleh itu, hanya dengan susu ibu sahaja menjadi sumber makanan untuk bayi merasa kenyang.

Tetapi malangnya ada juga sesetengah ibu-ibu yang masih mengalami masalah susu badan yang tidak mencukupi untuk diberikan atau dibekalkan kepada bayi. Dan akibatnya bayi akan menangis dan pasti sebagai seorang ibu, hati anda akan berasa kasihan dengan bayi. Anda mula mencari maklumat di internet dan mendapati ramai wanita membicarakan berkaitan set penyusuan Shaklee ini. Dimana ramai ibu-ibu mengatakan set penyusuan Shaklee untuk tambahkan susu badan adalah diantara yang terbaik untuk membantu mereka yang mengalami masalah susu badan merundum.

Benarkah Set penyusuan Shaklee ini dapat menambahkan lagi kuantiti susu dalam badan?

Penambahan kuantiti susu dalam badan sebenarnya berkait rapat dengan tahap kesihatan dan kecergasan diri anda. Sudah menjadi kebiasaannya bagi ibu yang baru bersalin akan cepat berasa letih dan kurang bertenaga. Keadaan ini menyebabkan anda malas untuk mengepam susu yang akan menyebabkan ia kurang produktif. Ini menunjukkan badan anda kekurangan nutrisi yang lengkap.

Oleh sebab itu, proses pengepamam susu juga adalah sama seperti konsep demand dan supply. Semakin anda kerap mengepam susu badan, maka ia akan bertambah dan begitu juga sebaliknya. Jadi, dengan mengambil set penyusuan Shaklee iaitu set tambahkan susu badan dapat membantu anda kekal cergas berpanjangan semasa anda melakukan proses mengepam.

Cara Menggunakan Set Penyusuan Shaklee untuk tambahkan susu badan

Pertama sekali minda atau fikiran anda perlu dalam keadaan positif. Pastikan matlamat anda untuk memperbanyakkan susu badan, ini adalah untuk memastikan susu untuk bayi tidak terputus.

Kedua pula adalah pastikan anda mengamal set penyusuan Shaklee secara konsisten. Ambil set penyusuan Shakle secara konsisten dengan mengikut apa yang disarankan oleh pengedar Shaklee anda. Setiap pembelian menerusi saya, anda akan mendapat panduan dan tips sebagai rujukan anda untuk mengekalkan kuantiti susu yang banyak.

Ketiga pula adalah dengan meminum air masak dalam kuantiti yang banyak setiap hari. Saya mencadangkan untuk anda mengambilnya minimum 3 liter. Meminum air dengan kuantiti yang banyak juga sebenarnya boleh menyingkirkan toksin dalam badan.

Akhir sekali ialah anda perlu mengepam dengan lebih kerap. Semakin kerap anda mengepam, pasti akan semakin banyak kuantiti susu badan anda akan bertambah.

Ada 4 Set Penyusuan Shaklee Pilihan Ibu-ibu Untuk Tambahkan Susu Badan

 

Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee

 

Set 1-Set Asas Penyusuan

Didalam set asas penyusuan ini ialah B-Complex, Vita-C, Vita-Lea dan Alfalfa. Set asas penyusuan ini sesuai untuk :

  1. Ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan.
  2. Tujuan utama pengambilan set ini ialah untuk memperkayakan nutrisi dalam susu ibu.
  3. Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat.
  4. Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan.
  5. Juga sesuai membantu bayi yang mempunyai masalah ekzema.
  6. Kurang sesuai untuk ibu yang baru melahirkan/dalam pantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi kurang daripada 3 bulan mengalami masalah cirit dengan alfalfa.

Set 2

Didalam set ini pila ialah B-Complex, Vita-C, Vita-Lea dan Ostematrix. Set ini sesuai untuk:

  1. Ibu yang mengalami masalah haid PMS(Pre Menstrual Syndrome) yang sering berasa letih selalu.
  2. Sesuai juga untuk ibu yang mengalami masalah kurang susu pada peringkat permulaan atau bayi yang selalu berada dalam keadaan cepat lapar.
  3. Ostematrix juga membantu memberikan kalsium untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat.
  4. Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid.
  5. Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  6. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana Ostematrix (pil kalsium) mengandungi kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan.
  7. Membantu ibu kekal cergas, bertenaga dan diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi bayi yang kuat dan sihat.

Set 3

Didalam set ini ialah B-Complex, Vita-C, Vita-Lea, Alfalfa dan Ostematrix. Untuk mereka yang:

  1. Mengalami masalah PMS yang menyebabkan ibu berasa cepat letih.
  2. Ostematix Shaklee untuk ibu yang kurang meminum susu dengan memberikan kalsium yang secukupnya.
  3. Membantu bayi yang mengalami masalah Eczema.
  4. Membekalkan kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi bayi.
  5. Milk Booster berbanding 2 set di atas kerana terdapat Alfalfa dan juga Ostematrix.

Set 4

Didalam set ini ialah B-Complex, Vita-C, Vita-Lea, Alfalfa, Ostematrix dan ESP Shaklee. Set ini sesuai untuk:

  1. Mereka yang mengalami masalah penyusuan walaupun telah membuat pengepaman setiap 2 jam sekali dan turut meminum air yang banyak.
  2. Milk Booster untuk ibu yang bekerja dan hendak membuat simpanan stok susu yang di pam.
  3. Sesuai untuk ibu yang telah berhenti menyusukan anak dan hendak membuat pengepaman semula.
  4. Sangat dicadangkan bagi ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan
  5. Masalah penyusuan bermaksud: Ibu menghadapi masalah penghasilan kuantiti susu walau telah melakukan perahan setiap 3 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3liter sehari. Oleh itu set ini dapat membantu untuk tambahkan susu badan dan membaiki mana-mana kekurangan zat yang diperlukan oleh tubuh badan ibu agar tubuh ibu dapat berfungsi dengan baik.

 

 Testimoni dari ibu-ibu yang mengambil Set Penyusuan Shaklee

Testimoni 1 : Breast cepat penuh

Breast cepat penuh :)

Breast cepat penuh :)

Testimoni 2 : Susu bertambah dan kesihatan terpelihara 

susu bertambah & kesihatan terjaga

susu bertambah & kesihatan terjaga

Faktor keletihan dan kurang bertenaga memang adakalanya akan menyebabkan susu badan ibu berkurangan dan terpaksa menggunakan susu formula. Sememang ibu-ibu akan berusaha supaya mereka dapat menyusukan bayi dengan susu badan dalam tempoh 2 tahun tanpa bergantung dengan susu formula. ESP Shaklee memberikan tenaga pada ibu yang menyusu manakala Alfalfa dapat membantu tambahkan susu badan anda.

Anda boleh memilih 4 set penyusuan Shaklee dan saya akan menghantar sebaik sahaja pembayaran diterima.Sememangnya menyusukan bayi adalah satu tugas yang mulia dan ganjaran pahala di kira berdasarkan setiap titik susu yang keluar untuk diberikan kepada bayi anda.

Hanya peringkat permulaan sahaja ketika membuat proses pengepaman anda akan berasa cabarannya dan semuanya terbayar dengan setiap hari anda dapat memberikan susu badan yang secukupnya kepada bayi anda. Jadi, buatlah tempahan set penyusuan Shaklee untuk anda lebih bersemangat semasa proses penyusuan.

Kejayaan penyusuan amat berkait rapat dengan tahap kesihatan ibu. Konsep asas penyusuan yang perlu difahami adalah LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN atau LEBIH KERAP SESI PERAHAN, MAKA LEBIH BANYAK SUSU DIHASILKAN – Demand and Supply

Pengambilan supplemen akan memberi kesan sekiranya ibu dengan penuh disiplin dan secara konsisten melakukan:

1. Kerap menyusukan bayi secara langsung ATAU membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 jam (apabila ibu telah mula bekerja semula) sehingga payudara benar-benar kosong.

2. Memastikan pengambilan air yang secukupnya, iaitu tidak kurang daripada 3liter setiap hari.

3. Tidak berdiet sepanjang tempoh penyusuan.

4. Amalkan zikir dan doa sebagai amalan rutin sepanjang tempoh penyusuan atau perahan.

Harga bagi Set lengkap Set Penyusuan Shaklee ialah:

  • Energizing Soy Protein (ESP) = RM150
  • Vita-C = RM92.50
  • B-complex = RM53.75
  • Vita-Lea = RM88.75
  • Alfalfa Complex = RM53.75
  • Ostematrix = RM61

Ingin membeli dengan harga ahli? klik sini

SMS/WhatsApp: 013 205 0607 – Ayu
FB: Rahayu Abd Ghapal
Kedai Shaklee saya: Vitamin4u
email: ayusabrina@gmail.com

Set Penyusuan Shaklee Boleh Tambahkan Susu Badan

Makin popular Set Penyusuan Shaklee sekarang ini, dah masuk ke dalam list MUST HAVE ITEM bagi ibu-ibu yang baru melahirkan dan mahu menyusukan anak. Pelbagai Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan, semuanya bergantung pada poket-poket ibu sendiri. Bukan sahaja ‘breast’ penuh dengan susu hingga memancut-mancut, malahan susu akan menjadi lebih pekat kerana penuh dengan khasiat dan vitamin. Lagi yang menariknya tentang set yang POPULAR ini ibu sendiri menjadi lebih sihat dan bertenaga. Tiada masalah sakit badan untuk bangun berkali-kali menyusukan anak, mengepam di tempat kerja juga melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.

Alhamdulillah, dengan Set Penyusuan Shaklee kerja menyusukan anak, mengepam susu dan membuat kerja rumah menjadi ‘SENANG’. Dalam diam-diam makin ramai ibu yang telah percaya akan kehebatan Set Penyusuan Shaklee ini. Takkan tengok aje ibu-ibu lain berjaya menyusukan anak, kita sendiri pun mestilah mahu menyusukan anak kan, jika boleh hingga usia 2 tahun.
Jangan risau, usah runsing, Set Penyusuan Shaklee tidak lah mahal sangat sehingga pokai duit bulanan. Memperkenalkan Set Penyusuan Shaklee Paling Super Bajet, gabungan Energizing Soy Protein(ESP) dan juga Alfafa mampu membuat ibu senyum sentiasa. Macam mana tak senyum meleret, bila susu yang biasa 3oz menjadi 5oz hingga 8oz sekali pam dan ada yang lebih dari 8oz. Juga ibu menjadi lebih bertenaga.
set penyusuan shaklee

set penyusuan shaklee

Set Penyusuan Shaklee Super Bajet Yang Dicadangkan

Sebenarnya ESP dan Alfalfa bukan sahaja dapat memudahkan ibu terus menyusukan anak walaupun bekerja. Ianya lebih dari itu, jom tengok kelebihan masing-masing:

Kelebihan ESP:
  1. Kulit semakin cantik, gebu, halus dan berseri
  2. Parut di muka jadi pudar
  3. Tenaga berpanjangan dari pagi ke malam
  4. Kurang letih
  5. Memberi rasa kenyang yang agak lama, sesuai bagi ibu yang nak menghilang berat badan
  6. Sistem perlindungan badan semakin bagus
  7. Mengawal paras kolestrol
  8. Menyokong kesihatan jantung dan prostat
  9. Penyerapan vitamin lain lebih baik dengan ESP
  10. Mengurangkan alergik
Kelebihan Alfalfa:
  1. Sistem penghadaman lebih baik
  2. Mengawal kolestrol dalam darah
  3. Membuang toksik dalam badan
  4. Mengurangkan masalah gastrik
  5. Membantu merawat keputihan
  6. Mengelakkan bau badan (tak payah beli deodorant)
  7. Mengurangkan asthma
  8. Memberi kesan ‘Kacip Fatimah’
  9. Meningkatkan kesuburan
  10. Juga, hubungan suami isteri menjadi lebih SUPER DUPER POWER!
Mesti hati tertawan kan? Tidak perlu fikir banyak lagi, inilah Set Penyusuan Shaklee Paling HOT. Dapatkan harga yang super bajet dengan kebaikan yang bermacam-macam.  JOM dapatkan segera.. :)

**\(^_^)/**

—————————————————————————–

Dapatkan produk set Shaklee ini dari saya,
SMS/WhatsApp: 013 205 0607 – AyuSabrina
FB: Rahayu Abd Ghapal
Kedai Shaklee saya: vitamin4u
email: ayusabrina@gmail.com

—————————————————————————–