Ibu Muda Serik Nak Beranak Lagi Kerana Sembelit Ketika Berpantang? Tip Atasinya

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat anda pembaca artikel gempak ini.. :)

 

Pantang Itu Menyeksakan…Lelaki tahu buat je, ye dak? Ok..gurau aje.

Ada mak-mak serik nak beranak lagi sebab tidak tahan lagi sakit SEMASA deliver. Ada juga orang yang taubat tak nak anak lagi dah sebab tak tahan sakit SELEPAS beranak. Sakit seperti di siat-siat, kan? Hanya orang perempuan sahaja yang tahu. Terutama sekali jika sembelit ketika berpantang, kan?

 

sembelit ketika berpantang amat menyeksakan

sembelit ketika berpantang amat menyeksakan

 

sembelit ketika berpantang

Keadaan dalam tidak normal dan normal

 

Tetapi kita sungguh beruntung hari ini sebab mempunyai seseorang yang sudi berkongsi pengalaman berpantang beliau secara LIVE. Daripada luka sampailah sembelit, fuh! memang sangat mengujakan. Siap ada gaya-gaya giyomi pula tu. Continue reading

Lelaki Aktif Sukan Lumpuh Satu Badan Kerana Malas Amalkan Vitamin?

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua para pembaca, semoga sihat hendaknya..

 

Hari ini ingin saya kongsikan tentang topik “Suami Malas Nak Telan Vitamin?”

  • Berapa kali anda paksa suami masing-masing telan vitamin?
  • Nak kena sediakan vitamin-vitamin tu baru suami nak telan?
  • Malas nak telan banyak-banyak, jadi para suami minum VIVIX aje?
  • Takmo makan apa-apa vitamin selagi tak sakit? atau
  • Balik ceramah tentang pentingnya jaga kesihatan, baru terkial-terkial cari vitamin?

 

Lumpuh satu badan

Lumpuh satu badan – pergerakan amat terbatas

 

Saya ada kawan (lelaki) yang kalau nak beli vitamin tu habis tengok satu-satu content dan mineral pada botol brand mana yang paling banyak “isi”. Kalau dia pernah belajar nutritionist, memang sudah pasti dia pilih Shaklee, kan? Continue reading

Atasi Sakit Sendi Dengan Cara Paling Berkesan

Assalamualaikum wbt

 

Semalam petang saya dihubungi oleh seorang kakak yang berusia 50-an yang mengalami sakit sendi dibahagian lutut katanya. Beliau menceritakan hasratnya kepada saya untuk mencuba Set Sendi Shaklee kerana mengalami sakit lutut teramat sangat. Lagi-lagi jika turun naik tangga memang sakit-sakit. Beliau masih berkerja dan pejabatnya tingkat berapa, saya tak sempat nak bertanya.

Tetapi kakak ini bijak! Sebab sebelum nak memulakan ambil suplemen, kakak ini nak buat detox dulu. Iaitu untuk cuci usus dan buang segala bahan toksin dalam badan. Jadi kakak ini ambil Set Detox Shaklee dan Set Sendi Shaklee.

Sakit sendi biasanya terjadi kepada warga tua termasuklah ayah saya sendiri yang pernah ambil Set Sakit Sendi Shaklee. Hasilnya memang puas hati kerana sakit sendi dibahagian lutut dah kembali sihat, macam magik. Syukur Alhamdulillah..

 

SET SENDI

Set Sendi Shaklee Untuk Sakit Sendi – Kombinasi Hebat

 

 

Kombinasi 3 suplemen yang hebat ini untuk memelihara sendi yang kuat, fleksibel dan bebas bergerak. Ia adalah set lengkap terdiri daripada:

  • Advanced Joint Health Tablet (AJHT) 
  • Omega Guard
  • OsteMatrix

 

 

Keistimewaan Set Sakit Sendi Shaklee

  • Sentiasa Selamat – 100% berasaskan sayur-sayuran dan tiada perasaa tiruan, pemanis atau bahan pengawet
  • Sentiasa Berkesan – Meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari. 100% bebas Chondroitin
  • Sentiasa Mesra Alam – Botol yang dikitar semula. Pembungkusan bebas dari BPA

 

 

Kelebihan Set Sakit Sendi Shaklee

  • Mengurangkan ketidak selesaan sendi – Asid Boswellia paling berkesan
  • Anti radang yang semulajadi
  • Menghalang bahan kimia daripada menyerang yang menjadi punca ketidak selesaan sendi
  • Membekalkan pelincir kepada blok utama tulang rawan
  • Bahan yang digunakan di dalam kandungan AJHT ialah Estrak Boswellia, Estrak Jagung, Zinc, Kuprum, Mangan dan Vitamin C
  • Omega Guard mengurang kolesterol dalam darah dan memastikan tulang rawan sihat serta kurangkan radang sendi

 

 

Atasi Sakit Sendi

Atasi Sakit Sendi Dengan 3 Cara

 

 

Harga Set Sakit Sendi Shaklee

Harga runcit bagi setiap produk ialah:
  • Omegaguard RM136
  • Ostematrix RM61
  • Advance Joint Health Tablet AJHT RM124

 

Anda boleh dapatkan Set Sakit Sendi Shaklee ini dengan harga yang lebih murah dari harga diatas dengan menjadi ahli. Daftar ahli hanya RM65 sahaja sekali seumur hidup. Lebih berbaloi dan jimat kerana harga selepas menjadi ahli mendapat potongan diskaun 15% hingga 20%, lebih untung.

 

Jika anda berminat untuk dapatkan produk ini disertakan sekali dengan Konsultasi PERCUMA, anda boleh hubungi saya seperti nombor yang tertera dibawah.

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

OsteMatrix – Kalsium Penting Untuk Wanita Hamil

Assalamualaikum wbt

“Memang lain dari yang lain, bulan ini saya amalkan 4 biji OsteMatrix setiap hari sebelum tidur. Hasilnya saya tidak sakit pinggang lagi ketika haid dan senggugut pun tidak seteruk sebelumnya” –  SMS dari seorang pelanggan Shaklee baru yang mengamalkan OsteMatrix.. :)

 

OsteMatrix

OsteMatrix – Kalsium Anda

 

Apa Yang Hebat Sangat Tentang OsteMatrix ni?

OsteMatrix adalah kalsium lengkap yang mengandungi Vitamin D3. Selain dari itu ia juga mengandungi:

  • 3 jenis kalsium iaitu – calcium carbonate, calcium citrate, calcium citrate malate
  • 3 jenis magnesium iaitu – magnesium oxide, magnisium gluconate, magnesium citrate
  • Zinc
  • Kuprum
  • Manganese
  • Boron

Yang bestnye OsteMatrix ini ialah ia berbentuk kapsul yang mudah sangat untuk ditelan [easy to swallow]

 

Siapa Yang Perlu Ambil OsteMatrik ini?

  • OsteMatrix ini sangat istimewa untuk anda yang tak boleh dan tak suka minum susu
  • OsteMatrix juga untuk anda yang alah dengan produk tenusu sebab kalsium biasa datang dari sumber tenusu
  • OsteMatrix untuk anda yang selalu letih dan lesu
  • Anda ada penyakit osteoporosis? OsteMatrik ini sangat digalakkan untuk anda ambil
  • OsteMatrik ini sangat baik untuk anda yang sedang hamil
  • OsteMatrik diperlukan juga untuk anda yang sedang menyusukan si anak
  • OsteMatrik untuk anda yang ada masalah tekanan darah tak seimbang
  • OsteMatrik membantu anda atasi sakit pinggang atau senggugut ketika haid
  • Untuk anda yang ada kejang-kejang, kebas-kebas atau sakit sendi
  • OsteMatirx membantu atasi masalah gastrik
  • Jika anda sedang alami tulang retak, OsteMatrix sangat membantu
  • OsteMatrix membantu memudahkan membuang air besar [pasti tak sembelit – eksperimen diri sendiri]
  • Yang paling best untuk anda yang kurang rajin nak bancuh susu setiap malam.. :)

 

 

Tips Bagaimana Ingin Memilih Kalsium Yang TERBAIK?

Sebelum anda beli apa-apa jenis kalsium atau brand mana-mana pun, anda perlu tahu 3 tips PENTING ini. Iaitu:

  • Sila pilih produk yang ada Vitamin D dan Magnesium
  • Sila berhati-hati dan elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
  • Sila pastikan anda elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral

 

ostematrix dan info

OsteMatrix Penyelamat Anda

 

 

Eksperimen OsteMatrix Ke Atas Diri Saya

Cerita saya:-

Saya suka minum susu cuma saya ni diantara orang yang tak berapa rajin nak bancuh susu tiap-tiap malam. Bila saya dapat tahu saya sedang hamil anak kedua, jadi saya perlu sedar diri yang kalsium penting untuk saya dan kandungan saya. Waktu tu masih belum telan OsteMatrix sebab masih bancuh susu dan tak konsisten.

Bila kandungan dah mula 7 bulan, rasakanlah… kaki mula kerap kebas-kebas. Dan yang paling best sekali setiap malam kaki kejang atau orang tua-tua panggil urat kaki simpul biawak (agaknyalah). Nasib suami tolong urutkan kaki. Lepas tu dah serik dah terus konsisten ambil OsteMatrix sebagai penyelamat saya.

Kalau orang mengandungkan kadang-kadang susah nak buang air besarkan? Saya diantaranyalah tu. Sekali lagi OsteMatrix penyelamat saya. Saya memang susah nak telan ubat yang doktor bagi sebab vitamin sintetik dan vitamin semulajadi memang berbeza. Jadi ubat doktor saya simpan.. :)

Kalau nak tahu perbezaan vitamin sintetik dan vitamin semulajadi, anda boleh klik entry saya yang lepas dibawah ini,

5 Perbezaan Vitamin Sintetik Vs Vitamin Semulajadi

******************

 

Jika anda berminat untuk dapatkan produk ini disertakan sekali dengan Konsultasi PERCUMA, anda boleh hubungi saya seperti nombor yang tertera dibawah.

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Dan Mudah

Cara Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat

Wanita dengan penyakit senggugut memang tidak boleh dipisahkan. Lebih kurang 50% wanita yang mengalami haid akan mengalami sakit senggugut dan ada yang terselamat dari sakit senggugut juga. Selain dikenali sebagai senggugut di dalam bahasa melayu ia juga dikenali sebagai period pain di dalam bahasa inggerisnya.

 

Menghilangkan Sakit Senggugut

Tidak Selesa

 

Memang biasanya bagi wanita-wanita diluar sana jika mengalami senggugut teruk akan gunakan cara paling basic atau cara paling cepat untuk menghilangkan sakit senggugut. Diantaranya:

  • Tuam dengan air panas diperut (ada yang seterika perut tetapi pastikan lapik kain)
  • Minum susu panas
  • Minum air suam
  • Sapu dengan minyak angin pada perut dan pinggang
  • Makan makanan yang berkuah dan panas
  • Mandi dengan air panas
  • Makan beberapa biji panadol (cara ini paling-paling sempoi)

 

Bagaimana Senggugut Boleh Terjadi?

Senggugut terjadi disebabkan apabila telur yang dibebaskan oleh ovari tidak disenyawakan oleh sperma, telur tersebut akan dibuang oleh rahim. Sebagai mana yang kita tahu, ketika haid dinding dalam rahim yang tadinya tebal sebagai persediaan untuk hamil tetapi disebabkan telur tidak disenyawakan oleh sperma maka telur dibuang dan tidak melekat pada dinding rahim.

Semasa proses pembuangan telur inilah, rahim akan mengecut dan seterusnya salur darah di sekitar rahim akan mengecut untuk membuang telur tersebut. Dalam proses pengecutan ini yang membuatkan sesetengah wanita berasa sangat sakit sehingga ada yang terpaksa ambil cuti kerana tak tahan dengan sakit senggugut.

 

Cara Menghilangkan Sakit Senggugut Dengan Cepat Dan Mudah

Sudah semestinya wanita di luar sana masih lagi tercari-cari apakah cara lain lagi yang paling mudah untuk menghilangkan sakit senggugut setiap bulan. Sekiranya anda tercari-cari suplemen (makanan tambahan) yang boleh memberi kesihatan yang baik dan membantu menghilangkan sakit senggugut anda, anda boleh mencuba Set Hilangkan Senggugut Shaklee.

Shaklee ada menyediakan khas untuk wanita yang mengalami senggugut tanpa mengambil panadol iaitu Set Hilangkan Senggugut. Set ini terdiri daripada GLA Complex dan Ostematrix. Ini adalah diantara set penggemar wanita di luar sana kerana ia memberi kesan yang positif.

 

Menghilangkan Sakit Senggugut

Set Hilangkan Senggugut – Penyelamat Anda!

 

GLA Complex

Wanita yang mengalami sakit senggugut kerana kekurangan linoleic acid dalam tubuh badan mereka. Linoleic acid ini berfungsi untuk membantu mengurangkan radang yang berlaku semasa proses pengecutan rahim ketika haid.

 

Ostematrix

Otot di dalam rahim akan mengecut semasa haid untuk membuang telur yang tidak disenyawakan. Jadi jika anda kurang kalsium dalam tubuh, anda akan lebih mudah mengalami senggugut semasa haid. Ostematrix ini adalah kalsium, jadi ia membekalkan kalsium untuk membantu pengecutan rahim tanpa anda berasa sakit senggugut lagi.

 

 

Apa Kata Mereka Yang Mengamalkan Set Senggugut Ini?

Testimoni GLA Complex Shaklee

Testimoni GLA Complex Shaklee

 

menghilangkan sakit senggugut - testimoni

Sakit senggugut TIADA lagi!

 

 

Video ini saya nak sharing dengan anda, bagaimana pengalaman tentang kisahnya yang mengalami SENGGUGUT dan hilang dengan mudah! Jom tonton hanya klik button play.. :)

 

 

 

 

Cara Untuk Order Set Hilangkan Senggugut Shaklee

Harga set ini hanya semurah RM162.25 dan ia mampu bertahan sehingga 2 bulan. Ostematrix mengandungi 120 biji dan GLA Complex pula mengandungi 6o biji soft gel.

Kali ini anda mampu untuk menghilangkan sakit senggugut anda dengan cara paling selamat, mudah dan cepat. Untuk dapatkan Set Hilangkan Senggugut Shaklee, anda boleh hubungi saya seperti no tertera dibawah.

Dapatkan sekarang, jangan biarkan sakit senggugut anda berterusan dan mengganggu anda. Anda mampu mengubahnya!

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :)

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com