Cara Atasi Kaki Kejang Ketika Hamil Dengan Mudah Dan Berkesan

 

Nutrisi set kehamilan lengkap adalah sangat penting bagi setiap ibu hamil. Kerana nutrisi yang lengkap dapat memberi tahap kesihatan optimum kepada ibu dan terutama sekali untuk tumbesaran bayi dalam kandungan.

Mungkin anda sedang mencari-cari vitamin atau suplemen set kehamilan yang terbaik untuk diri anda sewaktu kehamilan untuk atasi kejang kaki, atasi HB rendah atau sebagainya. Setiap orang berlainan ragamnya termasuk lah saya.

Anda morning sickness sama seperti saya? Ahh!! Saya memang tak boleh nak telan pil obimin. Minum susu pun sama tak boleh nak minum, tapi ibu kene sihat dan bayi dalam kandungan pun mesti kene sihat juga.

Ibu-ibu diluar sana mesti tercari-cari set kehamilan vitamin atau suplemen mana yang sesuai kan? Jadi, set kehamilan lengkap nutrisi yang akan saya kongsikan ini adalah set kehamilan yang dijamin semulajadi, selamat dan berkesan. Alhamdulillah, hingga kini saya masih mengamalkan set kehamilan ini.. :)

Cara atasi kaki kejang ketika hamil

 

 

Gabungan Set Kehamilan Lengkap Khas Untuk Ibu Hamil

Cara atasi kaki kejang ketika hamil _1

Vitamin B Complex : 1 biji sehari / 1 botol mengandungi 120 biji. Kelebihannya ialah:

  • Lengkap dengan asid folik dan juga 8 jenis vitamin B yang lain
  • Asid folik sangat-sangat penting untuk pembentukkan tulang belakang bayi diawal kehamilan untuk mengelakkan kecacatan bayi. Ia sangat risiko, jangan biarkan ibu-ibu tidak mengambil asid folik
  • 400mg diperlukan setiap hari sekurang-kurangnya oleh ibu hamil
  • Jika anda merancang untuk hamil, seawal 3 bulan anda boleh ambil asid folik sehingga tempoh awal hamil
  • Pengambilan awal asid folik ini adalah untuk elak risiko masalah pertumbuhan saraf pada janin diawal minggu kehamilan nanti
  • Kekurangan Asid folik boleh menyebabkan anak cacat. KLIK SINI untuk info elak anak cacat

 

cara atasi kaki kejang ketika hamil _2

Vita-Lea : 1 biji sehari / 1 botol mengandungi 120 biji. Kelebihannya ialah:

  • Ibu yang mengamalkan Vita-Lea ini tidak perlu lagi mengambil obimin kerana Vita-Lea adalah multivitamin lengkap
  • Jika ibu yang ada mengalami masalah mudah pening kepala, mudah pitam, HB rendah atau masalah anemia, sangat digalakkan mengambil Vita-Lea kerana ia kaya dengan zat besi (iron)
  • Elakkan dari ada masalah anemia kerana ia sangat bahaya kepada ibu dan bayi sewaktu bersalin nanti. Amalkan multivitamin untuk elak perkara komplikasi ketika bersalin

 

cara atasi kaki kejang ketika hamil _3

Vitamin C : 1 biji sehari / 1 botol mengadungi 180 biji. Kelebihannya ialah:

  • Kepentingan Vitamin C untuk melindungi sel sewaktu pembentukkan sel dan menguatkan sel dalam badan. Malah ia penting untuk elak masalah sakit gusi dan gigi sewaktu hamil
  • Dengan mengambil Vitamin C juga penting untuk tingkatkan sistem imunisasi atau sistem pertahanan dalam badan
  • Boleh kita ambil 1 hari sebanyak 7 biji oren? Kalau mampu silakan, kerana hanya dengan mengambil 1 biji vitamin c bersamaan kita mengambil 7 biji oren sehari
  • Untuk membentuk hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah, vitamin c penting untuk bantu tingkatkan kadar serapan zat besi

 

cara atasi kaki kejang ketika hamil _4

OsteMatrix (kalsium dan magnesium) : 4 biji sehari / 1 botol mengandungi 120 biji. Kelebihannya ialah:

  • 1000mg – 1300mg diperlukan oleh setiap ibu yang hamil. Ostematrix ini adalah 3 dalam 1, kerana ia mengandungi kalsium, magnesium dan juga vitamin D
  • 250mg bersamaan 1 biji Ostematrix, sebab itu ibu hamil digalakkan ambil 4 biji sehari
  • Fungsi Ostematrix adalah untuk pembentukan tulang bayi, untuk pembinaan sel dan untuk pertumbuhan gigi bayi juga
  • Berbeza bagi ibu yang hanya minum susu sahaja kerana Ostematrix tidak mengandungi lemak
  • Kalsium sangat penting untuk ibu hamil kerana boleh atasi kejang kaki atau dapat elakkannya dari kaki kejang terutama ketika waktu tengah malam. Dan penting untuk stabilkan denyutan jantung serta dapat elak dari masalah tekanan darah tinggi
  • Kekurangan kalsium menyebabkan pertumbuhan bayi dalam kandungan terjejas dan ibu juga akan mengalami masalah sakit gusi
  • Salah satu punca kesihatan ibu terjejas adalah apabila bayi dalam kandungan membesar, bayi akan menarik kalsium ibu. Sebab itu lah, penting untuk ibu-ibu amalkan pengambilan kalsium yang secukupnya

 

cara atasi kaki kejang ketika hamil _5

ESP diminum sehari sekali. Kelebihannnya ialah:

  • Ia penting untuk membina dan pembentukan sel, hormon dan enzim dalam tubuh badan
  • Ia juga penting untuk ibu hamil dan ibu yang menyusukan anak kerana penting untuk pembinaan kulit, kuku dan rambut
  • ESP dikatakan kunci melawan penyakit kerana protein dari ESP adalah yang berkualiti untuk pertumbuhan terbaik
  • ESP ini memberi tenaga yang berpanjangan kepada ibu yang mengalami morning sicknes yang agak kritikal. Serta untuk elak janin jadi cacat
  • Pada ESP terdapat asid amino yang membantu membentukan organ dan otot bayi
  • Selain itu, ESP membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan pengaliran darah yang bertambah bagi ibu hamil dan ibu dalam pantang
  • Bagi ibu hamil sewaktu trimester 3, protein sangat penting untuk memaksimumkan pertumbuhan fetus

 

cara atasi kaki kejang ketika hamil _6

Omega Guard : 1 biji sehari / 1 botol mengandungi 90 biji. Kelebihannya ialah:

  • Minyak ikan omega guard mengandungi DHA dan EPA penting untuk pembentukan otak dan mata bayi ketika dalam kandungan
  • Dalam peringkat awal sewaktu hamil minyak ikan sangat penting untuk pentumbuhan dan pembentukan otak bayi
  • Bagi ibu hamil pula, ia sangat penting dijadikan sebagai set kehamilan anda untuk mengawal penjagaan kolesterol dalam badan

 

Apa Kata Mereka Pengguna Set Kehamilan Shaklee?

Testimoni #1: Kekal Cergas Bertenaga

Walaupun hamil tetapi masih boleh melancong dan panjat tangga candi borobudur. Apa rahsianya jadi sihat dan kuat? Tiada rahsia lagi dengan menonton video pendek ini.. :)

 

 

Testimoni #2 : HB Rendah Tiada Lagi

Wanita dalam video pendek dibawah adalah wanita yang degil. Tapi, dengan set kehamilan shaklee akhirnya dapat atasi HB rendah atau anemia. Percaya atau tidak, hanya dengan menonton video pendek ini anda akan tahu.. :)

 

Testimoni #3: Tiada HB Rendah Dan Morning Sickness Kurang

Testimoni set kehamilan

Testimoni set kehamilan

 

Testimoni #4: Doktor Setuju Ibu Hamil Ambil Suplemen Shaklee

set hamil premium terbaik _2

 

 

Testimoni #5: Kaki Kejang Tiada Lagi 

set hamil premium terbaik _3

 

 

Testimoni #6: Kekal Cergas Bertenaga Dan HB Cantik

set hamil premium terbaik _1

 

 

HARGA BAGI SET KEHAMILAN PREMIUM

cara atasi kaki kejang ketika hamil _7

 

  • Penggunaan jika diambil bertahan sehingga 1-6bulan lamanya. Terutaman sekali Vita-C jimat sampai 6 bulan.
  • Set Hamil Shaklee ini bukan sahaja boleh diambil ketika hamil tetapi boleh di ambil ketika berpantang. Sangat jimat.

 

B Complex with Asid Folik – 120biji (RM56.98)

OsteMatrix – 120biji (RM64.66)

VitaLea with Iron – 120biji (RM94.08)

Sustained Release Vita C – 180biji (RM98.05)

ESP – 850g (RM159)

Omega Guard – 90biji (RM144.16)

Harga keseluruhan set hamil ini RM616.93. Tapi yang paling best, dari MAY – OCTOBER 2015 harga set hamil ini shaklee hanya tawarkan RM582 sahaja. Lagi best anda akan berpeluang mendapat 1 botal VitaLea bernilai RM94.08 secara PERCUMA jika daftar sebagai ahli. Jika anda berdaftar, akan menerima lagi harga lebih murah berganda-ganda daripada RM582. Set Hamil Premium ini boleh habis lebih dari 1 bulan, iaitu antara 1 bulan hingga 6 bulan. Lama, tak perlu nak repeat order tiap2 bulan. Terutama sekali Vitamin C lepas 6 bulan baru habis. Lagi satu jika tak habis boleh diambil ketika berpantang. Jimat! :)

Bukan setakat itu sahaja, jika anda membeli set hamil ini..bulan depannya dah dapat bonus pada 15hb. Bonus hasil pembelian anda set hamil premium ini. Berbaloi sangat, dapat barang dan dapat bonus pula.. :)

Berbaloi sangat!

 

KENAPA ANDA MESTI BELI SET HAMIL PREMIUM INI?

Kita akan rasa tak nak atau takut jika apa-apa terjadi pada kandugan kita kan? Nak ke kita lihat anak kita lahir dalam keadaan sumbing, lahir tanpa tempurung kepala atau tulang bayi belakang terkeluar?? Jika simtom-simtom itu ada, maknanya si ibu tak amalkan ASID FOLIK salah satu sebabnya.

Bila kita kekurangan zat untuk diri sendiri dan baby, kita akan nampak pucat dan kurang bertenaga. Suami tengok pun kurang selera dan susah hati.

Set Hamil Shaklee ini dijamin selamat, semulajadi dan berkesan serta ia halal. Shaklee melaburkan 3juta USD setiap tahun untuk dihantar check quality bahan yang digunakan untuk memastikan ia selamat di ambil oleh setiap orang. Terutama Suplemen VitaLea yang paling lama dan paling tua, tahun ini usia formula VitaLea yang dihasilkan dah pun 100 tahun (sebab tu sesiapa yang daftar ahli dapat free Vita Lea. Sebab dah 100 tahun :) )

Kita akan rasa bersalah, kita tahu kaki kejang, kita tahu kita HB low, kita tahu kita mudah pitam tapi kita tak usaha lebih. Semua itu memang takdir, tapi sejauh mana kita berusaha? Tanya diri anda, berdialog lah dengan diri anda. Pilihan anda ditangan anda.. :)

Jika orang lain ada masalah kaki kejang, HB low, pitam-pitam ketika hamil dan berjaya atasinya serta kekal cergas bertenaga (lihat testimoni di atas)..kenapa tidak anda? Anda berhak untuk sihat dan cergas walaupun semasa hamil…buat pilihan segera, jangan berdiam diri dan berterusan dengan masalah anda.

 

 

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya melalui WhatsApp 013 205 607

 

 

Daftar Ahli

 

 

Ayu_Rahayu

SMS / WhastApp : 013 205 0607

FB : Vitamin4u

Shaklee ID : 915071

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge