5 Sebab Mengapa Penting Makan Cendawan

Assalamualaikum

 

Cendawan, hari ini bercerita tentang cendawan dan kepenting makan cendawan. Antara sebab-sebab penting makan cendawan adalah seperti dibawah.. 🙂

 

penting makan cendawan

penting makan cendawan

 

Mengapa Penting Makan Cendawan

#Alasan 1

Cendawan kaya dengan nutrien. Dengan makan cendawan terbukti secara klinikal dapat mengurangkan risiko penyakit jantung.

 

#Alasan 2

 

Risiko penurunan sebanyak 70% pada pengidap penyakit Alzheimer telah diperhatikan pada orang yang mengambil cendawan. Ia dapat mengurangkan dan mencegah pengidap penyakit Alzheimer.

 

#Alasan 3

Penting makan cendawan kerana serat pemakanan yang tinggi terdapat dalam jumlah yang besar pada cendawan. Serat yang tinggi dalam cendawan memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan jantung.

 

#Alasan 4

Untuk atasi masalah kesihatan, hanya tambahkan menu cendawan dalam diet harian anda. Ini kerana cendawan memberikan sistem imun rangsangan yang stabil. Cendawan juga membantu mengawal kesan bebas daripada radikal bebas yang boleh merosakkan hati.

 

#Alasan 5

Apabila cendawan dimakan setiap hari, risiko kanser dapat diturunkan hingga ke paras sekurang-kurang 64%. Ditambah pula dengan mengambil secawan teh hijau setiap hari, berkemungkinan mendapat kesihatan yang optimum malah lebih lagi..

 

 

Semoga bermanfaat, Sekian.. 🙂

 

 

Ayu_Rahayu

FB : Vitamin4u

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge