Kemas Rumah Dengan Pantas Dan Mudah

Assalmualaikum wbt

Mengejar cabaran blog 30hari, saya sudah tertinggal banyak entry. Ok cabaran kali ini adalah tentang kemas rumah. Kami suami isteri bekerja dan ada dua orang anak yang sangat sihat dan aktif. Rumah sentiasa kelihatan sana sini mainan bersepah, makanan biskut berciciran di lantai walaupun kami terpaksa bersihkan setiap hari. Itu sudah perkara biasa bagi ibu ayah diluar sana apabila ada anak kecil. Macam mana nak buat jika ada tetamu datang secara tiba-tiba? Mesti huru-hara nak mengemas..haha jangan tipu.. šŸ™‚

 

rumah bersepah

Rumah bersepah – (gambar hiasa sahaja)

 

Tips Kemas Rumah Dengan Pantas Dan Mudah

Apabila rumah bersepah macam dilanggar geruda merong mahawangsa, ibu ayah jangan susah hati jika ada benda ini dirumah. Continue reading

Makanan Cina Muslim Paling Sedap Di Shah Alam

Assalamualaikum wbt

Makan oh! makan. Bercakap tentang makan, saya sangat tertarik dengan satu restauran cina muslim di Shah Alam seksyen 13 belakang Tesco. Seumur hidup saya memang belum pernah ingin mencuba masakan cina muslim mana-mana tempat pun. Tetapi BOS saya yang baik hati telah belanja makan di tempat makanan cina muslim ini. Restauran masakan cina muslim ini diberi nama JUADAHS.

makanan cina muslim_menu

makanan cina muslim_menu

Continue reading

19 Kelebihan Dan Kebaikkan Minyak Ikan Omega 3 (Part 2)

Assalamualaikum wbt

Saya ingin sambung lagi tentang kelebihan dan kebaikkan minyak ikan omega 3 (part 2). Pada yang masih belum membaca tentang minyak ikan omega 3 part 1 boleh terus klik siniĀ OMEGA 3. Ok, jadi seterusnya tentang kelebihan dan kebaikkan minyak ikan omega 3 ialah..

Minyak ikan omega-3_9

Minyak ikan omega-3_9

 

  • Semoga Bantuan Dengan ADHD

Beberapa kajian menunjukkan mengambil suplemen omega-3 boleh mengurangkan gejala ADHD. Asid lemak omega-3 sangat penting dalam fungsi perkembangan otak. Omega-3 boleh memberi manfaat sebagai rawatan tambahan atau alternatif kepada rawatan tradisional.

Continue reading

19 Kelebihan Dan Kebaikkan Minyak Ikan Omega 3 (Part 1)

Assalamualaikum wbt

Untuk menjaga tahap kesihatan yang baik mengambil Omega-3 adalah salah satunya daripadanya. Banyak kelebihan dan kebaikkan minyak ikan omega 3 seperti untuk kawal kolesterol dalam darah, boleh mengurangkan risiko sakit jantung dan banyak lagi. Jadi, saya ingin kongsikan 19 lagi kelebihan dan kebaikkan minyak ikan omega 3.

  1. Minyak Ikan Omega 3 Adalah Lemak Asid Yang Terbaik

Lemak asid minyak ikan omega 3 adalah salah satu daripada jenis lemak yang baik kerana ia boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, kemurungan, dan artritis. Tubuh kita sendiri tidak boleh menghasilkan lemak asid omega-3 ini. Hanya denganĀ mengambil makanan tambahan sahaja.

Minyak ikan omega-3

Minyak ikan omega-3

Continue reading

Promosi Hebat! Promosi Collagen Dan Meal Shakes

Assalamualaikum wbt

Syukur Alhamdulillah, berita gembira buat penggemar Collagen Dan Meal Shakes! Promosi Super hebat pada bulan September ini.

Dapatkan segera sebelum September berakhir.. šŸ™‚

Promosi Hebat Collagen Dan Meal Shakes

Promosi Hebat Collagen Dan Meal Shakes

Promosi Hebat Bulan September Ini

Meal Shake sangat baik untuk kesihatan dan nutrisi untuk anak-anak anda. Untuk ingin tahu lebih banyak tentang kelebihan dan kebaikkan Meal Shakes klik sini! Continue reading

Cara Mengatasi Asma Atau Semput Dengan Mudah

Assalamualaikum wbt

Mencegah adalah cara yang paling terbaik untuk mengawal atau untuk atasi asma. Walaupun dengan makan ubat juga adalah penting tetapi mencegah itu harus diberi perhatian juga. Haaa, alat penyedut (inhaler)? Selepas anda membaca tips-tips ini pasti anda tidak akan bergantung harap pada inhaler lagi.. šŸ™‚

Mengatasi Asma Atau Semput

Adakah asma ini penyakit keturunan?

Punca Penyakit Asma Atau Semput

Bagaimana asma terjadi ialah kerana berlakunya keradangan Ā di dalam saluran pernafasan bronkus danĀ menjadikan saluran pernafasan membengkak dan sempit. Selain itu asma juga berpunca daripada faktor lain seperti; Continue reading

Tips Mudah Penjagaan Anak Sihat Dan Cergas

Assalamualaikum wbt

 

Syukur Alhamdulillah, hari ini saya berkesempatan datang ke Health Talk Shaklee di Bandar Sunway. Apa yang saya pelajari hari ini ialah tips atau cara bagaimana menjadikan anak sihat dan cergas. Saya percaya semua ibubapa akan cuba sedaya upaya untuk memberikan kesihatan yang terbaik untuk anak-anak.

 

Anak Sihat Dan Cergas

Anak Sihat Dan Cergas Adalah Pilihan IbuBapa

 

Setiap hari ibubapalah yang bertanggungjawab memastikan anak-anak supaya tumbesaran dan perkembangan anak berada ditahap yang optimum dari segi fizikal, mental, emosi, aspek sosial dan intelek. Jangan biarkan anak-anak menghidap penyakit kronik, peliharalah mereka. Sangat penting kawalan penjagaan anak-anak diawal perkembangannya supaya anak sihat dan cergas sejak dari kecil hingga dewasa. Continue reading

Awas Dengan Produk Kesihatan Yang Anda Ambil

Assalamualaikum wbt

 

Awas dengan produk-produk kesihatan yang mengandungi YOHIMBINE!

Yohimbine dikategorikan sebagai Racun Berjadual dan dikawal di bawah Akta Racun 1952 dan berfungsi sebagai agen perangsang seks. Namun, sudah menjadi fenomena di mana Yohimbine dicampur palsu dalam produk-produk kesihatan dan produk bina badan serta mempunyai tuntutan iklan yang melampau.

Pengguna dinasihatkan untuk membaca label kandungan bahan terlebih dahulu sebelum membuat pembelian terutamanya bagi produk-produk bina badan. Jadilah pengguna yang prihatin dan bijak.

 

Pilihan Produk Kesihatan Anda

produk beracun

 

Kembali ke Undang-Undang Malaysia Pada Racun Dan Jualan Produk Yang Mengandungi Dadah.

Sama ada produk itu adalah dadah di bawah undang-undang yang ditentukan, undang-undang dan peraturan-peraturan yang berbeza terpakai bagi setiap jenis produk. Firma kadang-kadang melanggar undang-undang dengan tuntutan tanpa mematuhi syarat-syarat yang dinyatakan.

Adakah anda tahu..
Bagaimana undang-undang yang menentukan sesuatu produk?
Bagaimana undang-undang yang menentukan kosmetik?
Bagaimana undang-undang yang menentukan dadah?
Bolehkah produk yang kedua-dua kosmetik dan ubat?

 

Pilihan Produk Kesihatan Anda

undang-undang negara

 

Jangan lupa untuk SEMAK STATUS PENDAFTARAN PRODUK sebelum membeli atau menggunakannnya diĀ www.bpfk.gov.my,Ā www.pharmacy.gov.myĀ atau boleh pindah turun myhealth dari Play Store bagi telefon bimbit yang menggunakan android.

 

Contoh Produk Shaklee Ā telah berdaftar dengan KKM. Boleh disemak secara online klik sini.

 

Pilihan Produk Kesihatan Anda

shaklee berdaftar dengan kkm

 

 

 

Ayu_Rahayu ā€“ 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage:Ā Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Bila Sakit Makan Panadol, Andakah Orangnya?

Assalamualaikum wbt

 

Maaf! Ini bukan untuk anda yang tidak mahu sihat! Teruskan membaca jika anda sanggup invest wang demi kesihatan diri dan keluarga..

Semua orang inginkan kesihatan yang baik, kalau sakit mesti pergi hospital atau klinik untuk dapatkan ubat. Atau kalau demam mesti jalan penyelesaiannya makanĀ PANADOL, sebab makan panadol adalah cara paling cepat dan pantas. Ada yang berkesan selepas makan panadol tetapi ada juga tidak. Kandungan di dalam panadol ada kita tahu dan kaji? Ada yang tahu dan ada yang tak tahu..tidak mengapa.

 

makan panadol

Makan panadol? – Tidak lagi

 

 

Bukan ini yang saya nakĀ  kongsikan, tetapi apa yang menyebabkan anda memilih sesuatu produk itu. Adakah kerana keberkesanan-nyakah? Kerana pilnya yang cantik dan comelkah? Kerana murahkah? Kerana produk itu glamour-kah? Atau macam-macam lagi..

 

 

Faktor Mengapa Shaklee Sebagai Produk Kesihatan – Bukan Makan Panadol

 

  • Keberkesanannya dan kandungan bahan yang disahkan semulajadi. Sebab vitamin sememangnya tubuh kita perlukan pun setiap hari
  • Ramai yang perlukan vitamin apabila mula sedar akan kepentingan mengamalkan suplemen. Kalau tidak tahu kepentingan amalkan suplemen pun mungkin anda hanya fokus pada produk yang bebas dari bahan kimia. Kalau bebas bahan kimia sudah tentu ia selamat..orang ramai mesti pilih yang selamat
  • Bila kita tahu pentingnya amalkan suplemen setiap hari mestilah ada rasa nak jadi ahli kerana boleh dapat dengan harga murah untuk setiap kali pembelian kerana lebih untung
  • Ada orang yang ambil sesuatu produk kesihatan kerana ada masalah kesihatan. Yang lebih BIJAK sikit, terlebih dulu buat kajian antara produk-produk lain juga. Lepas itu bila sudah dikaji rupanya produk Shaklee produk yang sudah lama di pasaran. Siap dengan sijil halal, lulus kkm serta banyak research dilakukan.
  • Ada yang minat nak ambil produk suplemen kerana branding, famous, berkesan, selamat, berkualiti dan semulajadi tiada bahan kimia. Betul ke? Sudah tentukan..
  • Mula-mula ambil suplemen untuk sihat diri sendiri. Kemudian rekemen pada mak ayah pula, lepas tu adik beradik dan terus merebak ke sedara mara. Dah tentu kita rasa suka bila tengok orang lain semua sentiasa nampak sihat saja
  • Yang betul-betul jadi ahli pun sebab inginkan harga murah. Potongannya 15%-20% untuk setiap produk. Berbaloi-baloi..

 

Shaklee produk

Shaklee Produk – Selamat Berkesan Semulajadi

 

AWAS!! Makan Panadol? Katakan tidak!

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya..Ā :)

Setiap Pembelian Mendapat KonsultasiĀ PERCUMA!

 

Ayu_Rahayu ā€“ 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage:Ā Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

Testimoni Ini Untuk Anda Yang Ingin Hamil – GLA Complex

Assalamualaikum wbt

 

Baru-baru ini pengguna Shaklee digemparkan dengan cerita seorang cikgu mengalami “Bengkak Rahim” selepas mengambil salah satu product Shaklee iaitu GLA Complex selama 2 bulan. Adalah sesuatu yang amat mengejutkan kepada semua pengguna Shaklee yang sudah bertahun lama mengamalkannya. Kalau tak silap saya ada yang sudah ambil 10 tahun lamanya.

 

Rahim Bengkak, Cyst Dan Fibroid

Atasi Cyst Dan Fibroid Dengan GLA Complex

 

GLA Complex mampu mengawal hormon jadi mungkin kalau kita ada cyst ia boleh mengecut atau jadi healing crisis. Cyst juga boleh jadi lebih teruk tetapi GLA penyebab kepada cyst terjadi mungkin tidak betul. Mungkin kita sudah sekian lama ada cyst dalam rahim, kemudian ambil GLA jadi simptom dia akan keluar. Cyst atau Fibroid tidak boleh terjadi dalam masa yang singkat 1 atau 2 bulan, ia makan masa bertahun.

 

Fungsi GLA Complex Secara Basic

  • KandunganĀ – Borage oil mengandungi GLA (omega 6) yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding GLA dalam EPO biasa-biasa iaitu sebanyak 10%
  • Sudah lama tidak haid, GLA boleh atasinya. Ia akan regular-kanĀ period
  • Boleh menghilangkan jeragat dan jerawat
  • Hilangkan senggugut dan tingkatkan kesuburan wanita
  • Yang nak hamil, GLA memang sangat membantu
  • GLA Complex lebih power dari EPO, kandungan GLA lebih 2 kali ganda
  • Untuk Allergy kulit, psoriasis, eczema
  • Boleh turunkan berat badan
  • Kulit wajah jadi cantik dan lebih sekata – kulit glowing
  • Boleh mengecilkan saiz fibroid
  • Haid akan teratur
  • Hubungan suami isteri lebih erat

 

Anda mungkin juga meminati entry yang berkaitan dengan GLA Complex

 

 

 

Testimoni 1: Senggugut berkurang selepas ambil GLA Complex

Dengan izin seorang pelanggan yang sudi kongsikan kisahnya selepas mengambil GLA Complex. Hasilnya memang memberangsangkan. Beliau ini sudah hampir 10 tahun masih belum dikurniakan cahaya mata. Kita doakan semoga beliau mendapat cahaya mata dengan mengambil GLA. Kerana GLA Complex boleh mengembalikan hormon yang tidak sihat kepada hormon yang sihat dan lebih subur. Dan jangan dilupa..kesihatan En Suami pun perlu dipantau.. šŸ™‚

 

Testimoni GLA Complex Shaklee

Testimoni GLA Complex Shaklee

 

Pengguna GLA Complex

Inilah tuan punya badan yang ambil GLA Complex – TQ kerana izinkan share gambar

 

 

Testimoni 2: Gembira Hamil Dengan Ambil GLA Complex

Ada yang ingat nak regular-kan haid, sekali tup tup…mengandungi pula, rezeki.. šŸ™‚

 

Hamil Dengan GLA Complex

Hamil Dengan GLA Complex

 

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya..Ā :)

Setiap Pembelian Mendapat KonsultasiĀ PERCUMA!

 

Ayu_Rahayu ā€“ 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage:Ā Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com