OsteMatrix – Kalsium Penting Untuk Wanita Hamil

Assalamualaikum wbt

“Memang lain dari yang lain, bulan ini saya amalkan 4 biji OsteMatrix setiap hari sebelum tidur. Hasilnya saya tidak sakit pinggang lagi ketika haid dan senggugut pun tidak seteruk sebelumnya” –  SMS dari seorang pelanggan Shaklee baru yang mengamalkan OsteMatrix.. :)

 

OsteMatrix

OsteMatrix – Kalsium Anda

 

Apa Yang Hebat Sangat Tentang OsteMatrix ni?

OsteMatrix adalah kalsium lengkap yang mengandungi Vitamin D3. Selain dari itu ia juga mengandungi:

  • 3 jenis kalsium iaitu – calcium carbonate, calcium citrate, calcium citrate malate
  • 3 jenis magnesium iaitu – magnesium oxide, magnisium gluconate, magnesium citrate
  • Zinc
  • Kuprum
  • Manganese
  • Boron

Yang bestnye OsteMatrix ini ialah ia berbentuk kapsul yang mudah sangat untuk ditelan [easy to swallow]

 

Siapa Yang Perlu Ambil OsteMatrik ini?

  • OsteMatrix ini sangat istimewa untuk anda yang tak boleh dan tak suka minum susu
  • OsteMatrix juga untuk anda yang alah dengan produk tenusu sebab kalsium biasa datang dari sumber tenusu
  • OsteMatrix untuk anda yang selalu letih dan lesu
  • Anda ada penyakit osteoporosis? OsteMatrik ini sangat digalakkan untuk anda ambil
  • OsteMatrik ini sangat baik untuk anda yang sedang hamil
  • OsteMatrik diperlukan juga untuk anda yang sedang menyusukan si anak
  • OsteMatrik untuk anda yang ada masalah tekanan darah tak seimbang
  • OsteMatrik membantu anda atasi sakit pinggang atau senggugut ketika haid
  • Untuk anda yang ada kejang-kejang, kebas-kebas atau sakit sendi
  • OsteMatirx membantu atasi masalah gastrik
  • Jika anda sedang alami tulang retak, OsteMatrix sangat membantu
  • OsteMatrix membantu memudahkan membuang air besar [pasti tak sembelit – eksperimen diri sendiri]
  • Yang paling best untuk anda yang kurang rajin nak bancuh susu setiap malam.. :)

 

 

Tips Bagaimana Ingin Memilih Kalsium Yang TERBAIK?

Sebelum anda beli apa-apa jenis kalsium atau brand mana-mana pun, anda perlu tahu 3 tips PENTING ini. Iaitu:

  • Sila pilih produk yang ada Vitamin D dan Magnesium
  • Sila berhati-hati dan elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
  • Sila pastikan anda elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral

 

ostematrix dan info

OsteMatrix Penyelamat Anda

 

 

Eksperimen OsteMatrix Ke Atas Diri Saya

Cerita saya:-

Saya suka minum susu cuma saya ni diantara orang yang tak berapa rajin nak bancuh susu tiap-tiap malam. Bila saya dapat tahu saya sedang hamil anak kedua, jadi saya perlu sedar diri yang kalsium penting untuk saya dan kandungan saya. Waktu tu masih belum telan OsteMatrix sebab masih bancuh susu dan tak konsisten.

Bila kandungan dah mula 7 bulan, rasakanlah… kaki mula kerap kebas-kebas. Dan yang paling best sekali setiap malam kaki kejang atau orang tua-tua panggil urat kaki simpul biawak (agaknyalah). Nasib suami tolong urutkan kaki. Lepas tu dah serik dah terus konsisten ambil OsteMatrix sebagai penyelamat saya.

Kalau orang mengandungkan kadang-kadang susah nak buang air besarkan? Saya diantaranyalah tu. Sekali lagi OsteMatrix penyelamat saya. Saya memang susah nak telan ubat yang doktor bagi sebab vitamin sintetik dan vitamin semulajadi memang berbeza. Jadi ubat doktor saya simpan.. :)

Kalau nak tahu perbezaan vitamin sintetik dan vitamin semulajadi, anda boleh klik entry saya yang lepas dibawah ini,

5 Perbezaan Vitamin Sintetik Vs Vitamin Semulajadi

******************

 

Jika anda berminat untuk dapatkan produk ini disertakan sekali dengan Konsultasi PERCUMA, anda boleh hubungi saya seperti nombor yang tertera dibawah.

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Apa Perbezaan GLA Complex Dan EPO?

 

Beberapa hari lepas saya share di Facebook tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik dan langsing. GLA di kedai-kedai farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO). EPO memang sinonim dengan wanita.

 

Evening Primerose Oil

EPO ATAU GLA Complex?

 

Soalan lazim: Apa beza GLA Complex dan EPO? Shaklee tak ada jual EPO?

Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dengan GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada EPO. Tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua-keduanya. BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

 

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.

 

Lagi soalan HOT: Kenapa produk Shaklee disebut GLA COMPLEX? Kenapa tak disebut minyak borage je?
Kerana kandungannya memang COMPLEX. Bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

 

Anda boleh pilih EPO atau GLA Complex

Sekarang anda boleh jawab sama ada nak EPO atau GLA Complex.
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak. Jangan pening-pening kepala.

Saya dan rakan-rakan saya yang cantik-cantik dan jelita semuanya memilih GLA Complex.

Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.

 

 

GLA Complex

GLA Complex

 

Berapa Harga GLA Complex?

Terdapat 60biji soft gel bagi setiap 1 botol GLA Complex ini. Harganya hanya RM91.25 dan mampu bertahan sehingga 2bulan pengambilannya. Sangat jimat, sebab kalau RM91.25/60biji = RM1.50 untuk satu biji.

Anda boleh menilainya dan mencubanya. Anda boleh dapatkannya dengan hubungi saya 013 205 0607.

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

5 Perbezaan Vitamin Sintetik Vs Vitamin Semulajadi

Assalamualaikum wbt

Shaklee adalah Vitamin semulajadi. Ramai yang bertanya pada saya samada Shaklee selamat diambil dan tanpa kesan sampingan..jawapan saya sangat mudah..Ya Shaklee adalah Vitamin Semulajadi dan ia selamat diambil dan tiada kesan sampingan..mengapa saya katakan begitu..mari kita baca 5 Perbezaan Vitamin Sintetik dan Vitamin Semulajadi..

 

vitamin sintetik vs vitamin semulajadi

vitamin sintetik vs vitamin semulajadi

5 Perbezaan Vitamin Sintetik Vs Vitamin Semulajadi

 

Penghasilan

Vitamin Semulajadi : dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Vitamin Sintetik : dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

 

Keserasian dengan badan

Vitamin Semulajadi : dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Vitamin Sintetik : walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik. Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.

 

Harga

Vitamin Semulajadi : tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

Vitamin Sintetik : biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

 

Kesan kepada tubuh badan

Vitamin Semulajadi : mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dalam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

Vitamin Sintetik : oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ‘solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

 

Kesan jangka masa panjang

Vitamin Semulajadi : tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Vitamin Sintetik : mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut. Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.

 

Pilihan ditangan anda..jika saya sudah tentulah pilih yang semulajadi dan Shaklee adalah pilihan yang tepat..Anda pula bagaimana..Tepuk dada tanyalah selera..

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

Herbal Blend Cream Sangat Berhantu!

Assalamualaikum wbt

Memang gempar satu Malaysia bagi penggemar Herbal Blend Cream. Herbal Blend Cream yang disebut-sebut yang dinanti-nanti telah re-stock semula di Shaklee HQ setelah sekian lama kehabisan stok berbulan-bulan lamanya. Tetapi tanpa diduga, bila diumumkan sahaja stock Herbal Blend Cream ada dan setengah jam kemudian terus habis dijual secara online. Beginilah keadaannya bila setiap kali stock baru masuk, memang hebat penangannya.

 

Apa Yang Berhantu Sangat Herbal Blend Cream ini?

Krim ini berhantu kerana harganya yang sangat murah hanya RM27.50 dan keberkesanannya. Satu tiub Herbal Blend Cream yang berharga RM27.50 ini merupakan krim yang semulajadi, tanpa bahan kimia, tanpa bahan pengawet dan ia selamat digunakan oleh semua golongan termasuklah bayi.

 

Apakah Kelebihan Herbal Blend Cream ini?

Kelebihannya banyak sangat dan diantaranya ialah:

  • Krim ini telah diuji secara klinikal dan berkesan dapat melembutkan kulit yang kasar seperti dibahagian pelipat siku, lutut, leher dan untuk tumit pecah-pecah
  • Rasanya juga dingin dan bermentol tetapi ia tidak berminyak
  • Dirumuskan khas dengan herba secara semulajadi dan memberi kesan semulajadi
  • Tanpa steroid
  • Sudah pasti ia dijamin HALAL
  • Ia juga mendapat kelulusan KKM

 

Herbal Blend Cream

Herbal Blend Cream

 

Apakah Bahan Rumusan Yang Digunakan Dalam Kandungan Herbal Blend Cream?

Diantara kandungan bahan semulajadinya ialah:

  • Sage
  • Rosemary
  • Horse Chestnut
  • Corn

 

Apakah Fungsi Herbal Blend Cream Ini?

Ia sangat baik digunakan untuk:

  • Disapu pada ruam-ruam yang ada pada badan bayi atau kanak-kanak
  • Ia boleh digunakan untuk menurunkan suhu badan anak kecil yang demam sapukan selepas mandi
  • Disapukan pada tumit yang pecah-pecah
  • Disapu pada bahagian kulit yang kasar seperti siku dan lain-lain
  • Disapu pada kulit yang gatal-gatal akibat gigitan nyamuk atau serangga
  • Disapu pada badan untuk hilangkan parut yang terkena campak atau chicken pox
  • Digunakan untuk kegunaan harian sebagai losyen

 

Testimoni Herbal Blend Cream

Testimoni Herbal Blend Cream

 

Bagaimana Cara Untuk Mendapatkan Herbal Blend Cream ini?

Mudah sahaja! Untuk setiap satu Herbal Blend Cream ini hanya berharga RM27.50 dan kos pos penghantaran RM6. Bank in jumlah keseluruhan ke akaun Maybank 164164 875164 (Rahayu Abd Ghapal) dan emailkan atau sms/whatsapp bukti pembayaran ke 013 205 0607 atau ayusabrina@gmail.com

Cepat! cepat! Stok Terhad! :)

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Mencegah Dan Merawat Batu Karang Dengan Mudah

Kaedah Cara Selamat Membuang Batu karang Tanpa Pembedahan

Batu karang mungkin tidak menjadi perhatian kepada semua orang tetapi boleh membawa kepada kanser. Kita semua mempunyai masalah batu karang (besar atau kecil, banyak atau sedikit).

 

Batu Karang

Batu Karang

 

 

Terdapat banyak masalah-masalah lain yang membawa kepada kanser. Dari beberapa bahan bacaan yang menyatakan bahawa orang-orang mengidap kanser biasanya mempunyai batu-batu ditubuh badan mereka.

Salah satu gejala atau simptom batu karang adalah rasa sebu atau kembung perut selepas makan makanan berat seolah-olah anda tidak boleh mencerna makanan. Jika ia menjadi lebih serius, anda merasa sakit di kawasan hati.

Dehidrasi akibat pengurangan pengambilan minuman dan senaman berat tanpa penggantian cecair yang mencukupi meningkatkan risiko batu karang.

 

Merawat Batu Karang Dengan Jus Epal Dalam 6 Hari

Rawatan semula jadi dengan meminum jus epal baik untuk mereka yang mempunyai masalah hati yang lemah. Hati dan pundi hempedu adalah berkait rapat.

 

  • Minum 1 gelas (250ml) 100% jus epal 4 kali sehari selama 5 hari. 1 gelas diminum waktu sarapan, 1 gelas diambil waktu makan tengah hari, 1 gelas diambil pada makan malam dan 1 gelas lagi sebelum tidur. Ia melembutkan batu karang. Makan seperti biasa.

 

  • Pada hari ke-6, skip makan malam. Pada pukul 6 petang, ambil satu sudu teh garam Epsom (magnesium sulfat) dengan segelas air suam. Pada pukul 8 malam, ulang lagi perkara yang sama untuk tujuan penyingkiran. Ia membantu untuk mengepam keluar semua barangan yang berbentuk pepejal dalam tubuh badan. Ia juga membuka saluran pundi hempedu. Pada pukul 10 malam, minum setengah gelas minyak zaitun dicampur dengan setengah gelas jus lemon. Minyak melincirkan batu untuk meringankan laluan mereka. Jus lemon membantu untuk mengambil batu-batu dari saluran pundi hempedu.

 

Tips Meningkatkan Tahap Kesihatan Pengidap Batu Karang

 

  • Minum banyak air masak untuk membersihkan air kencing.
  • Elakkan minuman manis, terutama minuman karbonat.
  • Kekurangan vitamin B6 dan potassium menyebabkan pembentukan batu karang.
  • Makanan seperti barli, kentang, keledek, berasaskan tepung gandum, bunga kubis dan pisang.
  • Elakkan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, lobak merah, daging, strawberi, koko, coklat dan teh.
  • Kurangkan pengambilan garam dan gula, termasuk ikan masin, jeruk dan coklat.
  • Banyak makan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya serat.
  • Kurangkan sumber protein haiwan, sebaliknya gantikan dengan protein tumbuh-tumbuhan.
  • Kurangkan minum kopi, teh dan alkohol.

 

Cara Merawat Batu Karang Dengan Set Batu Karang Shaklee

Jika anda mempunyai masalah batu karang, anda juga boleh mencuba set vitamin Shaklee. Vitamin Shaklee adalah dari bahan semulajadi serta HALAL jadi tiada keraguan untuk mengambil atau mengamalkan set vitamin dari Shaklee. Ini adalah set cadangan dari Shaklee yang mungkin membantu anda.

Set Batu Karang Shaklee

Set Batu Karang Shaklee

 

Fungsi Shaklee Dalam Membantu Masalah Batu Karang

B-Complex – menurunkan oksalat (garam mineral) yg membentuk batu karang

Vita-C – mengasidkan urin dan batu karang tidak akan terhasil dalam urin berasid

OsteMatrix – mengandungi Magnesium yg menurunkan oksalat dan mencegah pembentukan batu karang

Alfalfa Complex – mengurangkan infeksi dan inflamasi

Carotomax – menyembuhkan luka di urinari akibat batu karang

Lecithin – membakar lemak berlebihan yang mendorong pembentukan batu karang

 

Cara Untuk Order Set Batu Karang Shaklee

Harga set ini hanya RM387.50 dan ia mampu bertahan sehingga 2 bulan hingga 4 bulan pengambilannya.

B-Complex – 120 biji

Vita-C – 180 biji

OsteMatrix – 120 biji

Alfalfa Complex – 330 biji

Carotomax – 30 biji

Lecithin – 180 biji

 

Untuk dapatkan Set Batu Karang Shaklee, anda boleh hubungi saya seperti nombor tertera dibawah. Anda mampu mengubahnya! :)

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Tips Untuk Wanita Apabila Dalam Situasi Bahaya

 

Apabila Wanita Berhadapan Satu Situasi

.

SITUASI 1
Seorang perempuan nak naik lif ke tingkat 13 waktu lewat malam.  Dia seorang diri, tiba-tiba ada seorang lelaki tak dikenali nak naik sama. Apa nak buat?

Jawapan Pakar: Setelah berada dalam lif, katakan anda hendak ke tingkat 13, pastikan anda menekan kesemua butang yang ada daripada tingkat 1 hinggalah ke tingkat destinasi anda. Kerana tiada siapa yang akan berani menyerang anda dalam lif yang berhenti pada setiap tingkat.

.

Hadapi setiap situasi

Hadapi setiap situasi dengan yakin pada Allah

.

SITUASI 2
Ada lelaki berjaya pecah rumah yang kebetulan masa itu perempuan itu seorang saja di rumah. Apa nak buat?

Jawapan Pakar: LARI KE DAPUR! ini kerana hanya anda sahaja yang tahu di mana serbuk cili dan kunyit disimpan, dan kedudukan pinggan serta pisau. Semua ini boleh bertukar menjadi senjata maut untuk perlindungan anda. Mulakan membaling pinggan dan keseluruhan alat dapur yang ada! Biarkan ianya pecah dan rosak demi nyawa anda! Baling dan menjerit! Ingat bahawa BUNYI YANG KUAT DAN BISING adalah musuh terbesar penjenayah! Mereka tidak mahu ditangkap!

.

SITUASI 3
Sedang jalan-jalan di satu laluan tiba-tiba rasa macam ada seseorang lelaki dari arah belakang. Apa nak buat?

Jawapan Pakar: UBAH HALUAN! Ubah haluan jalanan anda secara tiba-tiba, samada menyeberangi jalan, mempercepatkan langkah, atau pergi ke kawasan perniagaan yang berhampiran. Jika anda diekori oleh sebuah kereta, tukar arah perjalanan anda secara bertentangan arus. Ia akan memberikan mereka masa yang lama untuk berpatah balik untuk mendapatkan anda, dan memungkinkan mereka untuk berputus asa lalu mencari mangsa lain. Jika anda gagal menjauhkan diri dari mereka, dan mereka terus mengekori anda, pusing dan jerit, “Apa yang kau nak?!” dengan suara yang paling kuat dan garang! Ianya berpotensi untuk memalukan dan menakutkan sebahagian besar penyerang. Jika masih juga tidak berhasil, JERIT! jika ada self alarm bersama anda, gunakannya!

.

SITUASI 4
Katakanlah anda baru sampai dari KL ke JB. Waktu itu sudah malam. Call boyfriend tidak angkat, family tiada kereta nak ambil. Jadi, terpaksalah naik teksi. Tengok muka driver teksi tu semacam saja. Teksi lain sudah tiada. Apa nak buat?

Jawapan Pakar: Sebelum menaiki sebuah teksi pada waktu malam, pastikan anda mencatat butiran nombor pendaftaran teksi tersebut. Pastikan anda duduk pada bahagian belakang. Kemudian hubungi keluarga atau rakan anda dan sampaikan maklumat kepada mereka mengenai nombor pendaftaran teksi tersebut dalam bahasa yang pemandu teksi fahami. Jika tiada siapa menjawab panggilan anda, pura-pura bersembang kononnya anda sedang berada dalam satu perbualan telefon. Hal ini membuatkan pemandu tahu yang ada orang lain sudah mempunyai maklumat kenderaannya, dan jika berlaku apa-apa, dia pasti berada dalam masalah besar! Ini membuatkan pemandu teksi tersebut tekad untuk menghantar anda ke destinasi yang dituju dengan selamat.

.

SITUASI 5
Oklah. Sudah ambil no plate teksi, nama pemandu pun dah catat. Buat-buat call family pun sudah. Tetapi driver teksi tu buat hal jugak! Dia tukar direction ke arah lain. Nak masuk jalan hutan kot! Apa nak buat? Takut dah ni.

Jawapan Pakar : Gunakan tali beg tangan anda untuk menjerut leher pemandu tersebut dari belakang! Dalam masa beberapa saat, dia akan berasa sesak dan tidak berdaya. Sekiranya anda tidak mempunyai beg tangan bertali, hanya tarik kolar baju dia sekuat hati dan hasil yang sama akan berlaku.

.

Pengajaran

Sebaik-baik perlindungan bagi wanita adalah memakai pakaian yang sopan dan elakkan diri dari berjalan di kawasan sunyi seorang diri. Dan paling penting… DOA dan TAWAKAL berserah pada ALLAH

Sebarkan dan Share pada wanita yang anda sayangi.. :)

.

.

Credit to my sister

.

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

Tips Menghilangkan Penyakit Jiwa Di Media Sosial

Tips Menghilangkan Penyakit Jiwa Di Media Sosial

Media sosial terutama FaceBook adalah seumpama medan perang yang sangat bahaya. Dalam FaceBook  ini macam-macam orang boleh tulis, boleh update, boleh taip, boleh quote sesiapa, boleh letak gambar sesiapa, boleh buat apa sahaja. Amat-amat bahaya bagi mereka yang mudah diserang penyakit panik lalu terus percaya bulat-bulat dengan apa yang dibaca, atau mudah ‘terasa’ atau ‘sentap’ dan masuk dalam hati. Mungkin ada di kalangan kita.

 

media sosial

Media Sosial

 

Mula-mula sekali, RELAKS. This is FaceBook, anyone can be anything. Sesiapa pun boleh buka akaun seperti ‘Barrack Obama’ apa lagi akaun ‘Al Fadhil Ustaz Abu As-Serbani Al-Kelantani A-Petani’ atau akaun ‘Doktor Yang Paling Bijak di Dunia’…. Sesiapa pun boleh buat. Kita-kita pun boleh buat sekarang. Maksudnya di sini – dont believe everything you read on facebook. Jangan percaya bulat-bulat apa yang anda baca di FaceBook.

 

Apa Perlu Buat Dengan Media Sosial FB ?

  • BERHENTI SKROLL NEWSFEED

Kalau ingin baca update kawan, taip sahaja nama mereka. Ingin baca update ilmu dari mana-mana page, taip sahaja. Ingin skroll, skroll sahaja page bermanfaat atau group berfaedah. Makin banyak skroll, makin banyak jumpa benda-benda merapu, lagi-lagi kalau ramai di kalangan kawan-kawan FB itu jenis yang suka-suka hati main share saja. Jadi, senang sahaja kan? STOP.

 

  • HIDE PROFIL/PAGE YANG SELALU BAGI UNSUR NEGATIF

Jelmakan yang diperlukan sahaja kalau rasa perlu sangat nak kena juga tengok newsfeed.

 

  • BACA DAN EDIT POST SENDIRI

Boleh jadi muhasabah juga. Cuba buka post bulan lepas-lepas, mungkin ada ayat atau gambar yang tidak patut berada di situ.

 

  • OFF NOTIFICATION

Lagi satu off notification untuk profile yang tidak berapa penting dan penuh dengan aura negatif dengan kita. Hidup akan lebih aman dengan tidak tahu apa-apa dari tahu buat-buat tidak tahu. Haha.. (lebih mulia dari unfriend.. yeke?) Tettt…

 

Mangsa Media Sosial

Ketahuilah, sangat tidak berbaloi apabila kita terpaksa tanggung sakit jiwa seorang diri. Sedangkan pihak yang lagi satu hidup bahagia dengan menyebarkan sesuatu isu yang tidak benar di media sosial. Tak patut.. Tak patut..

Kita-kita ini bukanlah orang yang begitu kan.. :)

 

Credit to PM Lyna

 

 

 

Atasi Kitaran Haid Tidak Teratur Dengan Mudah

Kitaran Haid Tidak Teratur Punca Sukar Mendapat Cahaya Mata

Assalamualaikum para pembaca semua. Entry kali ini ingin saya kongsikan kepada anda semua tentang seorang pelanggan yang mengalami kitaran haid tidak teratur. Masalah ini telah di alami selama 8 bulan. Maksudnya telah 8 bulan tidak datang haid dan beliau mula risau dengan keadaan dirinya yang bakal berkahwin. Risau kerana apa? Risau kerana takut sukar mendapat cahaya mata atas sebab kitaran haid tidak teratur iaitu masalah sistem hormon.

 

kitaran haid tidak teratur

Sukar hamil kerana kitaran haid tidak teratur

Penyelesaian Kitaran Haid Tidak Teratur

Beliau mula mencari-cari iktiar bagi masalahnya. Dan bertanya-tanya suplemen apa yang boleh menyelesaikan masalah yang dihadapinya. Beliau berminat memulakan langkah untuk mencuba GLA Complex dari suplemen Shaklee kerana pernah terbaca tentang isu kitaran haid tidak teratur boleh diatasi dengan mengambil suplemen semulajadi dari Shaklee.

Setelah beliau membuat keputusan untuk mencuba GLA Complex selama 2 bulan, hasilnya Alhamdulillah.. hampir 8 bulan tidak datang haid tetapi kini sudah mula keluar haid. Gembira itu memang sudah pasti. Pada awalnya hanya ingin mencuba, kini masalah sudah selesai.

 

Testimoni kitaran haid tidak teratur

Testimoni kitaran haid tidak teratur

 

 

Fungsi GLA Complex Shaklee Secara Keseluruhannya

  1. Mengawal kedua-dua estrogen dan testosteron hormon
  2. Melegakan simptom PMS
  3. Melegakan ulser, kelesuan dan membantu dalam penjelasan kahak
  4. Melegakan sakit-sakit saraf
  5. Meningkatkan stamina
  6. Membantu menopaus dan melambatkan penuaan (dengan penggunaan jangka panjang)
  7. Membantu dalam prostat lelaki dan masalah kerap membuang air kecil
  8. Kaya dengan anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun kita
  9. Menghalang pertumbuhan tumor kanser dan sel-sel
  10. Mengurangkan radang kulit, ekzema, alahan, gatal dan kulit kering
  11. Membantu mengurangkan pigmentasi
  12. Membantu mencegah komplikasi diabetes (seperti kerosakan saraf)
  13. Membantu dalam mengurangkan rasa sakit dan bengkak yang dikaitkan dengan penyakit sendi dan arhritis
  14. Memperbaiki rambut, kulit dan kuku
  15. Asid gamma linolenik secara klinikal terbukti untuk membantu dalam autisme dan ADD / ADHD

 

 

Cara Untuk Order GLA Complex Untuk Kitaran Haid Tidak Teratur

Harga ini hanya semurah RM91.25 dan ia mam

pu bertahan sehingga 2 bulan. Terkandung 60biji soft gel.

Wanita yang mengalami masalah yang kitaran haid tidak teratur boleh mencegah dengan mengambil GLA Complex cara paling selamat, mudah dan berkesan. Untuk dapatkannya, anda boleh hubungi saya seperti nombor tertera dibawah.

GLA Complex Shaklee

Atasi masalah kitaran haid anda SEGERA!

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Kebaikkan Minum Air Limau Panas

Faedah Minum Air Limau Panas

Mulakan hari anda dengan satu cawan air suam dan jus limau yang dicampur dan dinamakan air limau panas.  Kerana ia begitu mudah untuk disediakan dan mempunyai kebaikkan yang banyak untuk diabaikan.

 

air limau panas

Air limau panas

 

Kebaikkan Minum Air Limau Panas

Diantara kebaikkan minum air limau panas ialah:

  • Meningkatkan sistem imunisasi badan anda – Kerana limau adalah buah yang tinggi kandungan Vitamin C dan kalium. Vitamin C penting untuk elak daripada selsema dan kalium merangsang otak & fungsi saraf dan membantu mengawal tekanan darah.

 

  • Keseimbangan pH – Percaya atau tidak limau adalah makanan yang sangat beralkali. Sifat limau memang berasid, tetapi di dalam badan kita limau menjadi beralkali (asid sitrik tidak mewujudkan keasidan dalam badan setelah dimetabolismekan). Seperti yang anda tahu kesihatan baik berpunca dari sebuah badan yang beralkali, ia adalah kunci kepada kesihatan yang baik.

 

  • Membantu untuk  penurunan berat badan – Limau mempunyai serat pektin yang tinggi dapat membantu melawan nafsu lapar. Ia juga telah menunjukkan bahawa orang-orang yang mengekalkan diet yang lebih alkali kehilangan berat badan lebih cepat.

 

  • Memelihara sistem pencernaan – Air suam berfungsi untuk merangsang saluran usus dan pengecutan otot dalam dinding usus dan menjaga keseluruhan yang ada di dalam usus. Lemon atau limau juga tinggi dengan mineral dan vitamin dan bantu membuang toksin dalam saluran penghadaman.

 

  • Bertindak sebagai penyingkiran toksin – Jus limau atau lemon membantu mengepam keluar bahan-bahan yang tidak diingini kerana limau meningkatkan kadar pembuangan air kecil dalam badan. Toksin yang dikeluarkan pada kadar yang lebih cepat dan membantu menjaga saluran kencing terus kekal sihat.

 

  • Memutihkan kulit – Vitamin C membantu penurunan kedutan pada kulit. Limau sebagai agen pembersihan toksin dalam darah dimana ia membantu mengekalkan kulit yang sihat.

 

Memilih Cinch Tea Shaklee Sebagai Minuman Bertenaga

Cinch Tea adalah adunan utaman dari Teh Putih, Merah dan Hijau yang sedap dan kualitinya dijaga. Teh eksotik putih, merah dan hijau dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman. Selain itu ia sangat digemari oleh mereka yang ingin turunkan berat badan berlebihan.

 

Cinch Tea minuman bertenaga

Cinch Tea minuman bertenaga

 

Kelebihan Cinch Tea

  • Selamat dan beri peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik
  • Memberi peningkatan tenaga segera
  • Bungkusan yang mudah bagi setiap satu hidangan
  • Ia tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan
  • Halal diminum
  • Terdapat 28 paket x 1.7 gram
  • Berharga RM131

 

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

Evening Primrose Oil (EPO) Dari Sumber GLA

 

Minyak Evening Primrose: Sumber GLA (Omega 6) Yang Mendapat Kajian Paling Meluas

Evening Primrose Oil (EPO) dari Asid lemak Omega 6 adalah penting untuk kesihatan manusia dan anda perlu mendapatkan ia melalui makanan kerana badan tidak boleh menghasilkannya. Walau bagaimanapun, tidak semua asid lemak Omega 6 adalah sama. Asid linoleik dan asid arakidonik (AA) cenderung untuk menjadi tidak sihat kerana ianya menggalakkan inflamasi, tetapi GLA pula sebenarnya boleh mengurangkan keradangan. Kajian mendapati kekurangan GLA boleh menyebabkan kulit kering, ekzema, asma, penuaan, PMS, kencing manis yang bergantung kepada insulin dan kanser.

 

Evening Primrose Oil

Evening Primrose Oil

 

GLA Untuk Menjadikan Kulit Terhidrat Dengan Sempurna Dari Dalan Hingga Ke Luar

Tanpa GLA yang mencukupi, membran-membran sel tidak boleh mengekalkan kelembapan lalu menjadikan kulit kering, kasar dan cenderung kepada kedutan. kajian mendapati bahawa wanita yang mengambil makanan tambahan GLA mengalami kehilangan lembapan yang kurang serta mempunyai  kulit yang lebih berseri dan bercahaya.

 

GLA Untuk Melegakan Ekzema Kulit

Wanita dan kanak-kanak yang terdedah kepada alahan didapati mempunyai tahap GLA yang lebih rendah di dalam susu ibu dan darah. Kajian terbaru menunujukkan bahawa suplemen GLA membantu memgurangkan tanda-tanda ekzema.

 

GLA Untuk Melawan Kanser Payu Dara

Kajian terbaru mendapati bahawa wanita dengan kaser payu dara mendapat manfaat daripada GLA. kesan positif daripada GLA adalah dari keupayaannya untuk meningkatkan aliran darah ke tisu-tisu kanser.

 

GLA Untuk Menangani Masalah Simptom Pra-haid

Hampir 90% wanita dengan PMS mendapat kelegaan dengan mengambil makanan tambahan GLA. Mereka yang mempunyai simptom-simptom PMS yang teruk digalakkan untuk mengambil GLA kerana ia sangat membantu.

 

GLA Untuk Masalah Artritis Reumatoid

GLA menunjukkan harapan yang besar dalam menguruskan simptom-simptom keadaan autoimun seperti artritis reumatoid(RA). 73% daripada pesakit mengalami sendi yang lembut dan bengkak yang berkurangan serta menghentikan atau mengurangkan penggunaan ubat-ubatan. Orang yang mengalami masalah artritis reumatoid sahaja yang tahu.

 

GLA Menenangkan Sindrom Menopause

GLA yang terdapat di dalam minyak evenign primrose menyekat aktiviti prostaglandin yang boleh membantu menangani simptom-simptom menopaus seperti panas dan berpeluh malam yang dianggap merupakan akibat aktiviti prostaglandin yang berlebihan.

 

GLA Untuk Memerangi Neuropati Diabetes

Makanan tambahan GLA memperbaiki simptom-simptom neuropati diabetes (iaitu suatu keadaan yang menyakitkan hasil daripada degenerasi saraf secara beransur-ansur disebabkan oleh tahap glukosa yang tinggi). GLA membantu memulihkan status antioksidan yang biasa dalam tisu-tisu dan mengekalkan fungsi saraf yang sihat.

 

Memilih Evening Primrose Oil (EPO) Dari GLA Complex Shaklee

Dengan memilih Evening Primrose Oil (EPO) dari GLA Complex Shaklee ia mempunyai banyak kelebihan. Kerana:

  • Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO
  • Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan
  • Setiap kapsul mengandungi 3oomg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
  • Ia juga digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
  • Ia terbukti secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu
  • GLA Complex Shaklee mengandungi 60 biji soft gel dan mampu bertahan sehingga 2 bulan

 

GLA Complex Shaklee

GLA Complex Shaklee

 

Banyak sebab mengapa anda digalakkan untuk memilih Evening Primrose oil (EPO) GLA Complex dari Shaklee. Ramai wanita-wanita menggemari dan memilih GLA Complex Shaklee sebagai suplemen hari-harian.

 

 

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya.. :) Konsultasi PERCUMA!

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com