10 Jenis Buah-buahan Untuk Anti Penuaan

Assalamualaikum wbt

Perkara yang anda boleh lakukan untuk menjaga diri menjadi sihat dan muda untuk seberapa lama yang boleh ialah dengan buah-buahan segar. Buah-buahan tertentu yang mengandungi antioksida yang tinggi boleh menjadikan kulit anda muda sebagai anti penuaan.

10 jenis buah-buahan untuk anti penuaan ini dapat mengurangkan kedut, perubahan warna dan tanda-tanda penuaan kulit, dan membuat diri anda anti-penuaan.

buah anti penuaan

buah anti penuaan

10 Jenis Buah-buahan Untuk Anti Penuaan

 • Kiwi
  Sebatian antioksidan yang kuat dalam buah-buahan hijau sedikit menegangkan kulit dan melambatkan pembentukan garis-garis halus dan kedutan. Ini adalah sebahagian besar kerana Vitamin C yang tinggi kandungan mereka dan E membantu mengurangkan kulit yang mana kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.
 • Delima
  Delima adalah sumber yang kaya dengan riboflavin, fosforus dan vitamin dan mineral lain. Ini akan meningkatkan meningkatkan menggalakkan kulit yang cantik STI oleh kolagen. Kolagen adalah memberi ketegasan kulit dan keanjalan STI.
 • Tembikai
  Kerana kandungan yang tinggi mineral, vitamin dan antioksidan, tembikai adalah satu lagi cara yang lazat untuk menjaga kulit anda dipelihara dan kedutan atau perubahan warna kulit mencegahi itu datang dengan penuaan kulit.
 • Alpukat (Avocado)
  Alpukat kaya dengan Vitamin E dan vitamin B-kompleks. Kedua-dua hebat berkhasiat untuk kulit anda manakala kalium ia mengandungi membantu menjaga ia lembap dan terhidrat. Ia mengandungi sebatian yang dikenali sebagai juga glutathione, yang membantu dalam proses anti penuaan.
 • Manggis
  Manggis adalah sumber yang kaya dengan antioksidan seperti catechin, yang sekali lagi akan membantu melawan kerosakan sel kulit daripada radikal bebas manakala tahap STI Vitamin C yang akan menggalakkan kulit yang licin dan berseri. 
 • Betik
  Sama ada dimakan atau digunakan topically, betik boleh bekerja keajaiban pada kulit anda. Ia adalah toner kulit semula jadi dan melawan pembentukan kedutan manakala Vitamin STI A, C dan E akan menyuburkan kulit.
 • Apple
  Disapu, sisa epal adalah hebat untuk kulit. Tindakan enzim yang membantu kulit untuk mengekalkan paras air yang sihat dan memastikan ia segar dan sihat. Epal sider cuka dan juga membuat toner semulajadi yang sangat baik.
 • Pisang
  Keanjalan muda kulit akan banyak membantu dengan tahap yang tinggi Vitamin C dan B-6, manakala mangan dan kandungan antioksidan ITS Mencegah penuaan pra-matang. Juga Ia adalah pelembap semula jadi yang indah untuk kulit jika disapu.
 • Berries
  Berries mempunyai beberapa kepekatan tertinggi antioksidan daripada mana-mana buah-buahan dan ini, bersama-sama dengan tahap yang tinggi mereka Vitamin C, membantu mengekalkan dan membuat kulit anda kelihatan tegas dan bebas kedut.
 • Anggur
  Anggur adalah sumber yang kaya dengan kedua-dua mangan dan Vitamin C. Bersama-sama, sebatian-sebatian ini boleh mencegah kerosakan yang disebabkan oleh radiasi ultraungu sementara kandungan antioksida mereka memerangi proses penuaan.

 

Produk Anti Penuaan Shaklee

Pilihlah buah-buahan anti penuaan kegemaran anda. Tetapi anda juga boleh memilih mengamalkan suplemen sebagai anti penuaan anda iaitu VIVIX Shaklee. Vivix adalah antioksidan yang terbaik.

 

Kelebihan Vivix Sebagai Anti Penuaan

anti penuaan

Kelebihan Vivix

 

vivix anti penuaan

Vivix anti penuaan terbaik!

 

 

Semoga memberi manafaat untuk anda.. 🙂

 

 

Ayu_Rahayu – 013 205 0607 (SMS/WhatsApp)

FB fanpage: Vitamin4u

Email: ayusabrina@gmail.com

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge